Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Как да помогнем на децата да се справят с емоциите си

23 август 2023
Как да помогнем на децата  да се справят с емоциите си

Точно както сме длъжни да се погрижим за това децата ни да са нахранени и облечени, така е нужно и да ги научим да се справят с емоциите си, за да растат щастливи и здрави.

Но могат ли най-малките да разберат какво означава осъзнатост?

Вярваме, че с постоянство, търпение и много обяснения от наша страна, това е възможно.  

Ще ви запознаем и с един симпатичен помощник – Осъзната Мо.

 

Мо е ленивец и главен герой в „Поспри и розите помириши“закачлива книга за основите на осъзнатостта, емоциите и начините, с които децата да се справят с бушуващите чувства.

 

Създадена за най-малките, книгата трябва да им бъде четена на глас.

 

И все пак, за каква възраст е предназначена?

 

Бебетата могат с охота да разгръщат ярките и изпълнени с цветове картонени страници, които са много здрави и тествани лично от непроходилите читатели в нашето издателство. Докато мъниците развиват зрителните и тактилните си сетива, вие можете да си направите едно кафе.

(Да си направите, не да го изпиете, докато още е топло.)

 

Децата, между 2 и 4 години със сигурност ще ви зададат десетки въпроси, докато разгръщат книгата. Ще се забавляват с Осъзната Мо и нейните приятели, но ще се припознаят и в някои от неприятните емоционални вихрушки, за които тя разказва и ще изпитат нужда да поговорят с вас за разрешването им. По време на четенето или в друг момент, когато усетят нужда. Можете да използвате съветите от книгата, да ги интерпретирате спрямо вашите разбирания и семейна динамика или да добавите нещо съвсем ново.

 

А вие като родители ще се възползвате точно толкова колото и децата от уроците на осъзната Мо.

„Поспри и розите помириши“ е книга за справянето с емоциите, от която всеки от нас има нужда в сложното, шумно и често тревожно ежедневие. Главният ѝ герой, осъзнатата Мо, е тук и сега – тя в Мо-мента и има важни уроци. С прости и ясни думи ни напомня да го даваме полека и да усещаме чувствата си. Да им позволяваме да се развиват, да излязат и в крайна сметка  – да им даваме възможност да си отидат. Докато се люлее лежерно на хамак и надува жълт балон, главната героиня на тази симпатична книжка „за деца между 0 и 4 години“, ни съветва да споделяме какви са нуждите ни, вместо да се цупим. Дори и когато е изстреляна в космоса на забързаното ежедневие, Мо съветва да се забавим умишлено, да се отпуснем и да се издегнем.

Препоръките от „Поспри и розите помириши“ ще откриете и в много по-дебели и големи книги за възрастни, но защо пък да не си подарите това розово бижу в джобен формат, което да ви напомня да търсите розата във всяка ситуация или връхлитащо ви чувство?

Поръчайте си книгата от сайта ни, комбинарайте я с други заглавия по темата и прегърнете Озъзната Мо.

Сподели: