Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Коледният панаир на книгата - излишна еуфирия или начин да се потопим в магията на книгите

Коледният панаир на книгата - излишна еуфирия или начин да се потопим в магията на книгите

28 ноември 2023
Коледният панаир на книгата - излишна еуфирия или начин да се потопим в магията на книгите

С какво свързвате Коледнят панаир на книгата? С шумотевица, задушна атмосфера в НДК и отстъпки? А няма ли смисъл в тази среща между издатели, автори и читатели отвъд дребнотемието. В тази статия ще ви дадем 5 причини защо Коледният панаир на книгата е добра идея. 

1. Око да види ръка да пипне - на подобно изложение, човек има възможност да види на живо книгите, които следи или е набелязал да купи. Панаирът предлага доста по-голямо многообразие от книги отколкото има и в най-голямата книжарница по простата причина, че площтта му е в пъти по-голяма. Всеки издател излага своите книги по най-добрият начин и всъщност може да видите впечатляващото многообразие на книгоиздаването у нас. 

2. Информация от първоизточника - почти всеки щанд ще ви предостави възможност да поговорите с човек от екипа, които стои зад издаването на книгите. Ще може да ви отговори на въпроси, които си задавате или пък да научите интересни факти от кухнята. Защо поредицата, която обичате не продължава или кога ще пристигне дългоочаквано от вас заглавие. Вероятността да намерите отговор на въпросите, които ви глождят е голяма. 

3. Среща с писател - лично да се запознаем с писател и да вземем автограф, какво по-вдъхновявящо преживяване за страстния читател. Литературният фестивал е събитие, на което ще гостуват едни от най-актуалните имена в съвременната международна литературна сцена. Заведете децата си, отидете с тийнейджърите или просто го определете като време за себе си. Да срещаме вдъхновяващи личности е богатство.

4. Манията с коледните подаръци - честно казано книгата остава най-хубавият подарък. По тази тема спор няма. Доброто планиране и купуването им навреме облекчава както бюджета така и мозъкът ни претрупан от декемврийски задачи. Добавете по чифт чорапи или свещ към комплекта и сте готови. Много издатели ще имат и специални коледни предложения подходящи за подарък и ще ви спестят главоболието да избирате сами. 

5. Децата и книгите - лошото време подтиква много родители да водят децата си в моловете през уикенда. Ще се изненадате колко богата е културната програма на панаира. Детските събития се провеждат на етаж 4 и предлагат истинско преживяване и вълнение за малчуганите. Предложете им среща с истински писател и ги впечатлете.

Надяваме се, че ви вдъхновихте да посетите това впечатлявщо книжно събитие. Нас и нашите красиви и вдъхновяващи книги ще открете на етаж 2, щанд 207. 

 

Сподели: