Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Топ 10 - най-продавани книги на издателство "Ракета" за 2023 година

30 ноември 2023
Топ 10 - най-продавани книги на издателство "Ракета" за 2023 година

Яхваме гребена на вълната с така популярните в края на всяка година книжни класации и ще ви представим десетте най-продавани книги на издателство "Ракета" за изминалата 2023 година. Класацията е доста шарена и определено първото място беше изненада.

Започваме класацията от десето към първо място, за да има съспенс и да ви държим в напрежение до самият край. 

10. "Приемане" - излязла на пазара в края на септември, тази изключително впечатляваща с прозренията си книга се промъква в класацията на десето място. Можем да очакваме, че през 2024 сигурно ще я оглави. Д-р Дейвид Хокинс умело разкрива какво стои зад емоционалните ни състояния, как действаме, когато изпитваме дадена емоция и кое провокира нашите реакции. Как можем да се придвижим от ниските нива и емоции като срам, страх и апатия към смелост, приемане и любов, е най-ценната информация в книгата. 

9. "Успехология" - девето място за книгата на Питър Сейдж, която допечатихме за трети път през 2023 година. Не случайно сборникът от 11 есета, които провокират различни гледни точки е вдъхновяваща книга за много млади хора. Темите, които книгата обхваща са  цели, мисия, визия, предприемачество, здраве, взаимоотношения, тъмната ни страна, основните човешки нужди и други. Книга, която провокира читателя да излезе от обичайните си вярвания и да види света по нов начин. 

8. "Невероятните приключения на 10 чорпа" - вече трета година впечатляващата полска детска книга държи челните места в сърцето на нашите читатели. Провокирани от успеха й, най-вероятно ще издадем още книги с приключения от чорапената вселена през следващата година. 

7. Двете книги за Уинстън делят място в класацията с почти еднакъв брой продажби. За трета година на пазара, коледните книги за мишлето, организирани като адвент календар остават любими на нашите читатели. Няма какво да разкажем за тези издания, освен, че тиражите им свършват и най-вероятно следващата година няма да ги преиздадем. Ще дадем щанс на накои нови идеи и книги да се промъкнат в портфолиото ни.

6. "Безграничният потенциал" - още един евъргрийн в класацията ни. Издадена за пръв път през 2020 година, тази изумителна книга, в която Джим Куик ни показва как да бъдем супер хора със супер мозък, държи челни места в сърцата на читателите. Това е и най-слушаното заглавие сред аудио книгите, които сме публикували в Сторител.

5. Книгите от поредицата "Здравей, щастие!" ни изненадаха тази година. Издадени в края на 2022, те достигнаха до много деца и помогнаха на много родители да се справят с гърнето, обноските и доброто държание и дори негативните емоции. Може да са бебешки картонени книги, но  в тях се крие много смисъл за родителите и усмивки за децата. 

4. "Да отгледаме храна безплатно" - книгата, в която англичанин учи нас българите на градинарство. Оказа се бестселър, а отзивите от хората, които са я прочели са повече от вдъхновяващи. Има причини да се вгледаме в по-съвременните методи, които улесняват градинаря, съчетават култури и са екологични. Страхотен и полезен наръчник, който не слчайно влиза в класацията ни. 

3. "Мощ срещу Сила" - д-р Дейвид Хокинс за втори път в класацията ни. Това не е случайно, книгите му са прозрение и отварят очи. Специално тази книга е по-трудна за възприемане и четене от  "Приемане", но е основополагаща за цялата му идея. Изворът на истинската мощ е вътре в нас  и той се нарича "безусловна любов". 

2. "Ефектът на натрупването" - практична, синтезирана, богата на примери - тази книга е лесен вход към света на личнностното развитие за всеки човек. Това е и една от книгите, които може да препрочитате многократно, за да стоите във форма на ума и духа. Вдъхновяща и синтезираща най-доброто от идеите на най-успешните хора в света, тя ще ви покаже как да успявате с постоянство във всички сефери на живота. 

1. "Извън контрол" - изненадващо за нас, челното място в класацията държи книгата за осъзнато родителство на д-р Шефали. Тази книга е откровение за нас, родителите. Защо децата ни ни провокират и защо искаме от тях това, което искаме. Ако не го изпълнят какво - чувстваме се като неспособни и неадкватни родители ли? Защо изобщо налагаме правилата, които налагаме - те помагат ли на децата ни да станат самоуверени, отговорни млади хора или просто ги ограничават. Много въпроси и то от трудните. Чудесно първо място в нашата класация. 

Очакваме издателската си 2024 година с увереност и усмивка. Благодарим на вас, нашите читатели. Вие ни вдъхновявате всеки ден и ни провокирате да намираме полезните и нужни книги. 

Сподели: