Социални Мрежи
  • Начало /
  • Новини /
  • Вдъхновяваща история за чудото на бавния живот сред природата и силата на цветята

Вдъхновяваща история за чудото на бавния живот сред природата и силата на цветята

13 декември 2023
Вдъхновяваща история за чудото на бавния живот сред природата и силата на цветята

Книгите са полет без ограничения - това мото всеки ден ни напомня защо избираме и издаваме точно тези книги. „Четири сезона цветя. Отглеждане, бране и аранжиране“ може би звучи като книга за градинарство и донякъде тя е такава.

В своята същност обаче това е и книга за полет без ограничения. Мили Пруст, родена и израснала в Лондон решава да остави зад гърба си живота в големия град и започва своето пътешествие към себе си. Мести се в провинцията Съсекс, където има тридесет думи за кал, но и голямо поле за развитие. Мили Пруст се превръща постепенно в посланик на движението за бавно отглеждане на цветя и макар да продава и използва в аранжименти за събития цветята, които отглежда във фермата си, тя ще ви потопи в един магически свят пълен с цветни градини, гористи хълмове и уют.

Какво ще научите в тази книга?

Вдъхновяваща история за чудото на бавния живот сред природата.

Теория и практика флоралния дизайн.

Дизайн на градина, отглеждане на цветята в земя, оранжерия и в саксии.

14 вдъхновяващи флорални проекта включващи букети със свежи и сухи цветя, клони и диви растения, както и декорации за събития.

Ще се вдъхновите да внесете красота в ежедневието си, чрез цветята и тяхната магия.

И както казва самата Мили Пруст:

„Работата с цветята, практиката, медитацията и творчеството с тях заздравяват връзката ни със заобикалящият свят. Тези страници съдържат дълбоко интимен разказ за цветята, семената и живота. Написах книгата, за да ви приканя да съдействате на дребното земеделие, да откриете и подкрепяте местните градинари – хората, които работят в хармония със Земята – да се насърчите от Движението за бавно отглеждане на цветя, да му се насладите, да се вдъхновите, а защо не и да се присъедините към него. За да започнете, е достатъчно да разполагате с шепа семена.“

Поръчайте книгата тук

Сподели: