Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Как работи поставянето на цели: мистериозната „тайна“ е разгадана!

Как работи поставянето на цели: мистериозната „тайна“ е разгадана!

2 януари 2024
Как работи поставянето на цели: мистериозната „тайна“ е разгадана!
Нова година, нов късмет, нали така гласи народната мъдрост. Е, ние вярваме в поставянето на цели и стремежа към тях. Затова решихме да споделим с вас:
Как работи поставянето на цели: мистериозната „тайна“ е разгадана!
"Човек вижда, изживява и получава само онова, към което се стреми. Ако не знаете какво търсите, със сигурност няма да го намерите. В природата ни е заложено да бъдем същества, устремени към някакви цели. Мозъкът ни непрекъснато се опитва да уеднакви външния свят с всичко онова, което вътрешно наблюдаваме и очакваме. Това означава, че ако инструктирате съзнанието си да търси каквото действително искате, ще започнете да виждате тези неща. Истината е, че обектът на вашите желания вероятно винаги е бил някъде близо до вас, но умът и очите ви не са били отворени, за да можете да го забележите.
Законът на привличането работи именно на този принцип. Може да звучи като някаква мистериозна езотерична вуду магия, но не става въпрос за нещо такова. Много по-просто и практично е.
Ежедневно ни бомбардират с милиарди байтове сензорна информация (визуална, аудио, физическа). За да не полудеем, игнорираме 99,9 % от всичко това. Виждаме, чуваме и преживяваме само нещата, върху които умът ни се фокусира. Това обяснява защо когато си мислите за нещо, то сякаш с вълшебна пръчка се появява в живота ви. Всъщност винаги е било там, само дето чак сега го забелязвате.
Логично, нали? Няма нищо мистериозно, напротив – съвсем рационално е. Сега, когато вече имате това разбиране за света, умът ви ще се концентрира върху желаното и изведнъж ще видите каквото ви е необходимо от останалите 99,9 %.
Когато определяте своите цели, задавате на мозъка нещо ново, което да търси и върху което да се концентрира. Все едно снабдявате съзнанието си с нов чифт очи, които да забелязват всички подходящи хора, обстоятелства, разговори, ресурси, идеи и креативност навсякъде около вас. Точно толкова просто е. След като ясно определите целите, ще забележите огромна разлика в собственото си възприятие за света и способността ви да привличате в живота си идеи, хора, възможности.
В едно интервю Брайън Трейси описва процеса така: „Най-успелите имат много ясни цели. Знаят кои са и какво искат. Пишат това нещо на лист и създават план за постигането му. Хората, които не сбъдват мечтите си, оставят целите да дрънчат в главите им като топчета в тенекиена кутия. Цел, която не е изписана на хартия, е просто фантазия. Ние всички имаме различни фантазии, но те са като куршуми без барут. Без да са описали целите си нагледно, хората вървят през живота, стреляйки с халосни патрони. А точно оттам трябва да се започне“.
Насочвайки се към постигането на нова цел, повечето хора си казват: „Добре, ясно е какво искам, сега какво трябва да направя, за да го имам?“. Въпросът не е лош, но преди него се нуждаем от един друг отговор. Добре е да се запитаме:  „В кого трябва да се превърна?“.Вероятно познавате хора, които сякаш вършат всичко необходимо, но въпреки това не получават желаните резултати. Защо става така? Джим Рон ме е научил на следния принцип: „Ако искаш да получиш нещо повече, трябва да се превърнеш в нещо повече. Успехът не се преследва. Ако го преследваш, той ще ти се изплъзва – все едно да гониш пеперуди. Успехът ще бъде привлечен от човека, в който се превръщаш“.
Дарън Харди, "Ефектът на натрупването"
Поръчайте тук или търсете в добрите книжарници
Сподели: