Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Какво е любовта и как да я изразяваме?

9 февруари 2024
Какво е любовта и как да я изразяваме?
 
„След дълга зима търсенето на цветя сякаш е най-голямо. Краят на пролетта е време за изобилие – вихрят се цветове и текстури, пейзажът е оживял, пълен е с жужене ицветя. Те са навсякъде – опасаните с дървета улици, потънали в багри, цъфнали тереси на върбата и пъпките в живия плет, завърналите се във фермата и в градината пищни цветове като скъпоценни камъни. Какъв по-добър момент да споделите тези дарове чрез подаръчен букет, изразяващ любовта ви към другия човек и природата.“
------------------
"Съществуването ни е толкова сложно, че можем да изпитваме безгранична любов, но едновременно с това да причиняваме и болка. Склонни сме да нараняваме най-силно тъкмо най-любимите си хора. Твърде често забравяме да се грижим за онова, което обичаме, а ако достатъчно дълго не се грижиш за нещо, то ще се счупи. Научени сме, че подаръците са един от начините да изразим любовта си. В резултат на това сме се превърнали в консуматори на любов. В повечето случаи размяната наподаръци има материални измерения. Само че любовта не е вземане-даване на вещи.Тя е трансцендентна: надхвърля езика и притежанията, може да бъде показана единствено чрез нашите мисли, действия и намерения.
Просто не се заблуждавайте, като свързвате подаръка с обичта – обичта работи на друг принцип. Изразява се в това да направите нещо добро за човека. Присъствието е най-добрият подарък."
Джошуа Фийлдс Милбърн и Райън Никодимъс, "Обичай хората, използвай вещите"
-------------
"Любовта е начин на съществуване. Започва да се излъчва енергийно от нас, когато пуснем блокажите пред нея. Тя е повече от емоция или мисъл – тя е състояние на съществуване. Любовта е това, в което сме се превърнали по пътя на капитулацията и пускането. Това е начин на съществуване, който казва: „Как мога да ти бъдаполезен? Как да те утеша? Как мога да ти заема пари, когато си разорен? Какмога да ти помогна да си намериш работа? Как да те утеша, след като си претърпял голяма загуба в семейството си?“. Любовта е начинът да внесем светлина в света."
Д-р Дейвид Хокинс, "Приемане"
-------------------------------
"Безусловната любов е пълно приемане. Ако те обичам безусловно, аз те приемам. Ако ме обичаш безусловно, ти ме приемаш. Това е лесно, когато си мил с мен и аз съм мил стеб, но какво ще стане, ако се отнасям зле с теб? Ами ако ти се държиш зле смен? Тогава трябва да станете голям човек – да не бъдете завличани от емоции, когато околните се отнасят зле с вас. Това е изпитът. Да зачитате всички живи същества, означава да се превърнете в човек с голямо сърце и да насочите своята любов към всички. Когато ви е криво и вървите по улицата, са необходими почти свръхчовешки усилия, за да бъдете мили към хората. Ако обаче изхождате от позиция на безкрайността вътре в себе си, ще сте любезни, тъй като това ще е естествената ви склонност. Бъдете учтиви, уважавайте другите и не ги дискриминирайте устно или дори психически. Уважавайте въздуха, водата, земята, духовете на природата, красотата на планетата и всички невиждани измерения, които пропиват тази физическа реалност. Уважавайте себе си. Чрез уважение генерираме внимание и любов и опознаваме себе си."
Стюарт Уайлд, "Безкрайният Аз"
------------------------
"Ако целта ви е да накарате един определен човек да ви обича, вие сте досегаеми. Успехът или провалът ви се намират в чужди ръце. Но ако целта ви е да внесете колкото се може повече енергия, любов и ентусиазъм в живота на околните, вие ставате недосегаеми. Контролирате ситуацията. Любовта и признанието, които можете да получите в замяна, са просто бонус."
Вишен Лакиани, "Буда и Суперзвездата"
----------------------
"Любов се получава чрез даване, а едно от нещата, които бих желал в по-големи количества, е любов. Давам я, като си мисля за конкретен човек (може да е приятел, роднина, колега или някого, с когото вчера съм се запознал в супермаркета – няма значение) и му изпращам обич, представяйки си какво му пожелавам и какво се надявам да му се случи. Може да се определи като благословия или молитва. Аз го наричам мисловно любовно писмо. Не можем да получим от живота онова, което не сме готови да вложим. Ако искате повече любов, давайте повече любов."
Сподели: