Социални Мрежи

Детски книги

21 февруари 2024
Детски книги

В тази статия ще ви разкажем за различни детски книги, които може да са полезни за вас и дето ви. Разглеждаме книгите по теми и възрасти, за ваше улеснение. 

За емоциите, приятелството и емпатията

Емоционалната интелигентност се развива най-добре чрез книги. В тези истории ще откриете темите за емпатията, приятелството, състраданието, страховете, приемането на различните. Подходящи са за деца от 6 до 8 години, които обичат истинските истории за приятелство. Разгледайте заглавията тук 

За любители на изкуството

Книга за изкуството, която представя по нетрадиционен начин теми като: - какво е уникат, кои произведения са важни и защо, кое прави нещо изкуство. Книгата е обогатена с комикс за кражба на известно произведение на изкуството и е илюстрирана в съвременен и впечатляващ децата стил. Тя ще плени всеки артист и любител на изкуството. Разгледайте заглавията тук.

Възраст 8-12 години

Да опазим природата

Малките природолюбители могат да разберат всичко за опазване на околната среда и къде отива боклукът от тези енциклопедии. Цветни и пълни с информация, тези книги са задължителни за всяка детска билиотека. Разгледайте заглавията тук.

Възраст 6-16 години

За пълзящи и седящи приключенци

Палавите мъници, които трудно се заседяват на едно място, гарантирано ще се впечтлят от разгъващите се книги. Римуван текст и много детайли обогатяват преживяването. Играйте на пода с колички или фигури върху килимените книги. Разгледайте интерактивните разгъващи се детски книги тук.

Възраст 1-4 години

Изобретения, игри на думи, фантастични прилючения

Ако търсите книга подходяща за деца от 9 до 12 годиини, Грешкомир и Петнислав са идеален избор. Голямо приключние, игри на думи, училщни неволи и оплескване на работата - всичко продктувано от добри намерения. И, да - това е кнга за ЕНТРОПИЯТА! Разгледайте тази впечатляваща книга тук. 

Възраст 9-14 години

За най-малките

Картонени книги за бебета и деца до 4 години. В помощ на родителите, за забавление на децата и най-важното - здрави и безопасни. Как да махнем памперса и да преминем към гърне? Как да се държим в социална среда- обноски, приобщаване, поздрави, държание на площадката, редуване, споделяне и други. Как да се справяме с негативните емоции и да осъзнаем, че ги изпитваме. Разгледайте поредицата "Здравей, щастие!"

Възраст 0-4 години

За любознателни деца с интерес към природата.

Окена, цветята и буболечките - кой не ги харесва? Тези красиви и големи енциклопедии ще впечатлят всяко дете с интересните и детайлни илюстрации. Подходящи за деца от 4 до 8 години. Разгледайте книгите тук. 

Възраст 5-7 години

За любители на историята и българските традиции

Искате детето ви да знае повече за Левски, Ботев, Кукерите, обичаите и традициите? Разгледайте тази двуезична поредица за оцветяване и дорисуване. Няма да се разочаровате. Разгледайте книгите тук. 

Възраст 5-8 години

Смях до сълзи

Две книги подходящи за напреднали читатели с вкус към забавленията. Чудо и Пакост ще вземат акъла на читателите от 8 до 10 години с абсурдните си идеи. Разгледайте книгите тук. 

Възраст 8-11 години

Сподели: