Социални Мрежи

Tри идеи за тиймбилдинг без да напускате офиса

26 март 2024
Tри идеи за тиймбилдинг без да напускате офиса

Вдъхновени от книгата “Бъди промяната. Наръчник за устойчив живот” днес решихме да ви представим три идеи за тиймбилдинг. Какво по-хубаво от това да вдъхновите екипа си за промяна към по-устойчиви навици и живот.

 

 1. Какво е общото между обедната почивка, харнителните отпадъци и еднократните опаковки от доставка на храна?

  Навиците ни за консумация на храна и напитки на работното място са като програмирани дълбоко в нас. Кутии за кетъринг, които се използват за 30 минути, но ще надживеят децата ни, остатъци от храна завити в пластмаса и правещи невъзможно рециклирането им и в крайна сметка резултатът е тонове пластмаса, чийто живот в ръцете ни е хилядна част от животът й в природата.

  Какво предлагаме? - Измерете количеството на опаковки от храна и напитки, които всеки екип изхвърля за седмица. Мотивирайте хората да измиват опаковките, за да са пригодни за рециклиране, сортирайте и разделяйте отпадъците. Така те няма да имат и миризма. Когато в края на седмицата измерите кой екип колко отпадъци е създал, ще може да излъчите победител. “най-устойчив и отговорен екип” е този, който е генерирал най-малко еднократни опаковки от храна и напитки.

  Бонус за напреднали: Възможно ли е да сложите компостер за органичните отпадъци така, че вместо да ги изхъврляте в смесените кофи да създавате от тях мулч за растенията в или пред офиса?

 2. Парите движат света на пред, нали? Харченето на пари, обаче често е свързано пряко с покупки на вещи, които не ни трябват наистина. Бързата мода, забавните джаджи или просто неща купени от скука - свърх консумацията води до много други проблеми след себе си. Да се разграничним от вещите и притежанията ни си, ни помага да определим собствената си стойност на база постиженията си изминатият път.

  Какво предлагаме? - Въведете ден без пазаруване. Ден, в който всеки носи храна от дома, ден, в който не поръчвате нищо онлайн, ден, в който не харчите пари. Звучи много трудно, знаем, но е чудесно упражение, което ни показва как запълваме празнините с лесни допаминови шотове наречени “поръчка” и “покупка”.

  Бонус за напреднали: Екипите ви могат да дарят парите, които биха изхарчили този ден за обяд, напитки или други покупки за кауза, която ще изберете заедно.

 3. Без енергия няма съвременен живот- бензин, електричество, газ- неразделна част от живота ни и супер улеснение. До толкова сме пристрастени към удобството на автомобилите си, че не поставяме под въпрос употребата им.

  Какво предламе? - предизвикателство движение. Изберете ден от седмицата, в който мотивирате екипите си да идват до офиса с колело, пеш, с градски транспорт. Понякога това е невъзможно, но в много случаи е удобно, полезно и приятно. Изберете екип победител според най-много навъртяни километри, крачки и брой хора включили се в предизвикателството.

  Бонус за напреднали: Асансьор или стълби? Колко често хващате асансьора дори само за два етажа? Предизвикайте екипите си да изкачват стълбите пеша и вместо да хабят електричество, да изгорят няколко калории. Полезно и приятно, а за екипа събрал най-много изкачени стълби - нека има награда.

  Защо изобщо тези теми имат значение? Ние вярваме, че е възможно да предадем ценностите си на хората около себе си, да променим някои навици и възгледи за живота и да създадем промяна. Боклуците не изчезват, когато ги изхвърлим, те просто се преместват там, където не ги виждаме.

  Поръчайте “Бъди промяната. Наръчник за устойчив живот” и “Обичай хората използвай вещите” за подарък на своите служители, партньори и съмишленици

  и ние ще брандираме книгите с вашето лого.

  Пишете на office@raketabooks.com, за да споделите от какво се нуждаете. Ние ще ви предложим готови решения без да губим вашето време. Ще ви изготвим персонализирани оферти с отстъпки за количество. Ще пакетираме всичко в екологична, но празнична опаковка. 

  Сред доволните ни клиенти са компаниии като Кауфланд, Еко партнърс България, Страйп, Лима грейн и много други. 

  Вярваме, че да правим корпоративни подаръци със смисъл и стил може да бъде най-доброто решение за вашата компания.

Сподели: