Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Как е възможно чуждите деца винаги да са послушни, а нашите най-палави, когато са мъници и най-големите бунтари, когато са тийнейджъри?

Как е възможно чуждите деца винаги да са послушни, а нашите най-палави, когато са мъници и най-големите бунтари, когато са тийнейджъри?

2 май 2024
Как е възможно чуждите деца винаги да са послушни, а нашите най-палави, когато са мъници и най-големите бунтари, когато са тийнейджъри?

Искаме най-доброто за децата си, имаме високи очаквания към себе си като родители и сме разочаровани, когато те не слушат, мързеливи са, отговарят, правят каквото си искат и изобщо не изпълняват очакванията ни.

Как е възможно чуждите деца винаги да са послушни, а нашите най-палави, когато са мъници и най-големите бунтари, когато са тийнейджъри?

Грешим ли някъде като родители и защо нещата не се получават така, както ТРЯБВА?

Ето и няколко въпроса, които може да си зададете, ако имате чувството, че детето ви никога не ви чува и говорите на различни езици.

  1. Имаме стотици правила, но допринасят ли те нашите деца да бъдат самоуверени?
  2. Слушаме ли истински детето си или комуникацията ни е само еднопосочна – от нас към него?
  3. Даваме ли кредит на доверие на детето си, дори за неща, в които може да сгреши?
  4. Допускаме ли детето ни да греши и как реагираме на грешките му? С викане и ядосване или с разговор, че всяка грешка е урок.
  5. Много важно ли е за нас точно как изглежда детето ни и допускаме ли то да изразява себе си чрез външният си вид, ако не одобряваме стилът му на обличане, прическата или хобито му?

Ако тези въпроси ви карат да се замислите, отговорите ще може да намерите когато ви се разкрият причините за действията ви. Може би имате правила какво означава да си „добър родител“, може би копирате моделите на собствените си родители, може би просто искате най-доброто за децата си?

С наученото от книгата „Извън контрол. Защо дисциплинирането на детето ви не се получава... и какво ще проработи“ можем да ви кажем, че отговорът е един. Работейки над себе си, приемайки собствените си грешки и недостатъци ние се превръщаме в пример за децата си. Готовността да създадем истинска връзка с тях, да ги обичаме безусловно и да ги приемаме е най-доброто, което можем да направим, за да се превърнат те в самоуверени, успели възрастни хора.

Изпъстрена с десетки примери, книгата е чудесен наръчник за търсещият родител, който е готов да поеме по пътя на осъзнатостта. Може да я поръчате тук и да започнете да разбирате децата си по-добре още днес.

https://www.raketabooks.com/bg-product-details-225.html

Ако искате да направите и следваща стъпка, в България има два специалиста, сертифицирани за работа по метода на др. Шефали. Контатктите им може да откриете тук:

https://www.drshefali.com/cpmcp-coaches/cat/bulgaria/

Сподели: