Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Научната лаборатория на „Байер“ за деца вече е дигитална

24 ноември 2020
Научната лаборатория на „Байер“ за деца вече е дигитална

От ноември тази година Научната лаборатория за деца - „Байлаб“ преминава в изцяло дигитален формат, чрез който предоставя на деца, родители и учители забавни ресурси от света на природните науки.

Лабораторията се провежда в България от 2015 година, като представя научни експерименти от сферите на химия, биология и физика по атрактивен начин, така че да предизвика интереса на децата към науката. През изминалите години над 5600 ученици на възраст от 6 до 12 години взеха участие в изданията на „Байлаб“.

По-рано тази година лабораторията подкрепи издаването на важен образователен проект какъвто, вярваме, е книгата Вирусът и други мънички организми.

 

От 2020 г. онлайн на bayer.bg/baylab всички, които проявяват интерес към природните науки, ще имат достъп до различни материали, видеа и интересни експерименти, които нагледно обясняват важни за човека и природата процеси и явления и могат да бъдат направени лесно у дома. Съдържанието е на български език и е подходящо за деца на възраст между 5 и 12 години; част от него е във формат, достъпен за сваляне и ползване извън платформата.

 

„В настоящата ситуация е изключително важно новото познание да е представено занимателно, интерактивно, да събужда любопитството и любознателността на децата. Ефективното учене има когнитивна и социално-емоционална компонента. Когато става въпрос за природни науки е важно практическата част да може да се реализира безопасно у дома с подкрепа на родители и учители. Надяваме се чрез дигиталния формат на „Байлаб“ да допринесем за много приятни и споделени моменти за малките откриватели,“ каза Екатерина Карпузова, Управляващ директор на Байер България.

 

„Кои научни процеси ни помагат за приготвяне на закуска?“, „Как да си направим лава-лампа или преспапие у дома?“, „Как цветята утоляват жаждата си?“, „Каква е връзката между науката и карането на колело?“, „Правилно ли мием ръцете си?“ са малка част от въпросите, чиито отговори дават ресурсите на „Байлаб“. Екипът учени на TechnoMagicLand разработи видеа с интересни експерименти, които да допълнят съдържанието на дигиталната лаборатория.

 

Достъпът до всички материали в „Байлаб“ е безплатен и без нужда от регистрация на bayer.bg/baylab от 23.11.2020г., като съдържанието ще се обновява на регулярна база.

 

„Байлаб“ е инициатива на Байер, която цели да даде възможност на повече млади хора да се докоснат до науката по забавен и занимателен начин и която се реализира в България със съдействието на Регионалните управления на образованието (РУО) в страната и приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) и TechnoMagicLand.

 

 

Сподели: