Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Вечните приключения на Лиско и неговия автор

3 декември 2020
Вечните приключения на Лиско и неговия автор

 

След „Приключенията на Лиско в гората“, „Приключенията на Лиско по море“ и „Лиско при квадратните същества“, любимият герой отново е с нас, при това не с едно, не с две, а с цели три нови приключения. В компанията с пакостници се включват и неразделните Димби и Домби.

Читателите пък, от най-малките до най-големите, ще разберат защо, когато нещо е затворено, то трябва да се отвори, както и че най-сложните фокуси не само в илюзионизма, но и в живота имат най-простото обяснение.

За кого са приключенията на Лиско?

Изданията с приключенията на Лиско със сигурност са подходящи за всички ученици, които ги имат включени в летните си списъци за четене. Но поредицата е и класически образец за книги за деца и възрастни. Пълна е с поуки за малки и големи, с блестящ хумор и не на последно място: с важното напомняне да не забравяме никога за детето в себе си.

 

Съвременните издания с книги на Борис Априлов

През есента на 2019 г. историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяха с твърди корици и цветни илюстрации от Мира Мирославова под логото на издателство „Ракета“, а „Приключенията на Лиско в гората“ беше първата книга от поредицата. Последва я „Приключенията на Лиско по море“ (декември 2019 г.), а през пролетта на 2020 г. излезе и книгата „Лиско при квадратните същества“.

Борис Априлов е познат най-вече с произведенията си за деца. Не по-малко впечатляваща е прозата за възрастни на писателя, а мисията на издателство „Ракета“ е да запознае съвременните читатели и с нея.

Отново през есента на 2019 г. беше издаден романът „Великата суета“, който за първи път излиза като самостоятелно издание.

Второто заглавие от поредицата на „Ракета“ с проза за възрастни на Борис Априлов беше сборникът с подбрани от редакцията разкази и с тематичното заглавие „Сладка морска сол“. Освен всички друго, той разкрива Борис Априлов и като един от най-интересните маринисти на българската литература.

Предстояща за излизане и не по-малко интригуващата и абстрактна повест „Маймунската кожа“.

 

Нови приключения на Лиско – нов художник в нашето съзвездие

Петя Димитрова – Leupep е завършила „Национална художествена академия“ в София. Има бакалавърска степен по „Графика“, като и магистратура: „Илюстрация – книга и печатна график“. Била е и част от екипа на WikiEye по проект Zoomikonpress/ MagicTouchBooks, където илюстрира електронни книги. Като фрийланс творец си партнира с няколко български издателства, а през 2020 г. започва работа върху два проекта на „Ракета“: „Приключенията на Лиско. Не пипай куфара. Чими. Часовникът“ и предстоящата през декември „Смели и различни. Историите на 50 удивителни българки“.

 

 

Сподели: