Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Поетът Борис Христов и художникът Милко Божков с общ проект под името „Салонът на природата“

Поетът Борис Христов и художникът Милко Божков с общ проект под името „Салонът на природата“

16 декември 2020
Поетът Борис Христов и художникът Милко Божков с общ проект под името „Салонът на природата“

Колекцията „Салонът на природата“ е едно духовно и естетическо пътуване, на което двамата автори – поетът Борис Христов и художникът Милко Божков – ни изкушават да поемем. Богатството от форми и идеи в нея водят своето начало от посланията, закодирани в Камъка, чийто мъдър смисъл Борис Христов магически превежда в близки до нас размисли и метафори. Те са и основната отправна точка, от която тръгва Милко Божков, за да съчетае цветове и думи и разкрие докрай магията на тези, осветени от поета природни изваяния.

Всяко четиристишие е на български и английски език и е съчетано със специално създадена за него съответстваща картина. Така комбинацията от таланта на двамата уникални творци докосва сетивата по неповторим начин. 

Мащабният проект става достъпен за публиката чрез книга и в колекция от 40 авторски giclée арт принтове, направени с 12-цветен Epson Professional пигментен принтер върху 100% архивна памучна хартия с музейно качество на Hahnemühle. Всеки giclée принт е номериран и подписан от авторите и е придружен със сертификат за автентичност, регистриран в Art Registry системата на Hahnemühle, комбиниран с холограмен стикер с уникален номер на гърба на отпечатъка, който гарантира автентичността на авторските принтове и предотвратява евентуално фалшифициране в бъдеще. Отпечатъкът има изключителна яснота и фантастична дълбочина на цветовете, далеч надминавайки качеството на стандартен фотографски или литографски печат. За да се осигури оптимално възпроизвеждане на печат, всяко изображение е индивидуално цветово балансирано и коригирано, за да съответства точно на оригиналното произведение по отношение на тона, яснотата и детайлите.

Така в ситуацията, в която достъпът до изкуство е силно ограничен, двамата творци ни дават възможност да притежаваме частица от техния магичен свят. Оригиналните платна от колекцията няма да се продават. Предвиждат се изложби на колекцията из страната, когато ситуацията го позволява. 

В нашата страница можете да изберете и поръчате принт от лимитираната серия с автограф от Борис Христов и Милко Божков и сертификат за автентичност. 

Сподели: