Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Вишен Лакиани – ключът към това да бъдеш изключителен е в знанието кои правила да следваш и кои да нарушаваш

Вишен Лакиани – ключът към това да бъдеш изключителен е в знанието кои правила да следваш и кои да нарушаваш

21 април 2022
Вишен Лакиани – ключът към това да бъдеш изключителен е в знанието кои правила да следваш и кои да нарушаваш

Аз винаги пиша с намерението да подкопавам. С други думи, да внедрявам нови идеи в ума ви, някъде насред обичайния поток на мисълта, който сте пуснали на авто­пилот. Осъзнаването ни прави свободни. Най-различни идеи, за които дори не сте подозирали, са портал към възможността да се превърнете в по-голяма, по-добра и по-могъща версия на себе си. И от това не печелите само вие. Печели семейството ви, печели обществото, печели целият свят.

С тези думи основателят на MindValley – най-голямaта платформа за личностно развитие в света, започва втората си книга: „Буда и суперзвездата. Тайното духовно изкуство за успех в работата.“[i]

Според изследвания на агенция Gallup 85% от работещите мразят своята работа. Повечето хора прекарват времето си на този свят в дейност, която не обичат, за да могат да си позволят живот, който също не обичат. Още по-лошото е, че се самозалъгват. Преструват се, че почти им харесва какво вършат, за да изкарват заплатите си.

В глобална перспектива всичко това означава, че всеки ден, всеки час, около 5 369 души по света умират, без да са реализирали пълния си потенциал и без да са изпитали най-дълбоката си радост. Много от нас отлагат щастието и мечтите за утре, а днес просто се опитват да се задържат над водата. Това е катастрофална грешка. Неизбежната истина е: ВРЕМЕТО СИ ТЕЧЕ.

Вишен Лакиани разказва личната си история. Как е започнал с провал като търговец на софтуер в Ню Йорк, после е станал предприемач, работещ от гараж в гето в Куала Лумпур (Малайзия), а в крайна сметка – създател на най-популярната в света платформа за личностно развитие. Той разчупва мита, че здравата работа и вечното блъскане са главният път към успеха. Защото вътре в нас все пак има душа. Освободим ли я напълно на територията на работата ни, магията се случва. Пробуждането на архетипите на Буда и на суперзвезда вътре в нас е процес, който ще разбуни начина ни на работа. Ще се сдобием с инструменти, които огъват реалността и задават нови правила.

Буда – архетипът на духовния учител. Изпълнен с лекота и изящество, в синхрон с потока.

Суперзвездата – архетипът на носителя на промяната. Човекът, който създава, твори, изобретява, води. Великодушният герой, който разбунва духовете в името на по-голямото добро.

Когато съвместим тези умения, ще изпитаме живота по нов начин. Ще работим от позицията на вдъхновение, благоденствие, дори блаженство. Инженер по образование, Вишен Лакиани разкодира всичко, което научава в лабораторията на MindValley, за да го предаде в тази книга систематично и с упражнения.

„Буда и суперзвездата“ е духовна книга за логично мислещите, упътване за отегчените, наръчник за търсещите нещо повече в рутината на живота. Защото нямаме втори опит.

-------------

Изтеглете откъс от книгата тук. 

В крайна сметка, каква е тази книга? Тя ви съветва как да усъвършенствате живота и работния си процес. Няма значение дали сте основател на прохождащ бизнес, дали стоите начело на влиятелна организация, или просто започвате първата си работа. „Буда и суперзвездата“ е за онези, които изразходват енергията си в противоречащи на душата им длъжности. И обратното: за онези, които имат страхотна визия за своята компания, но не успяват да измислят как да я разширят дотам, че да променят света.

 

 

 

[i] Оригинално заглавие: „The Buddha and the Badass: The Secret Spiritual Art of Succeeding at Work“.

 

Сподели: