Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Защо картонените книги са страхотен подарък за бебетата и малките деца?

Защо картонените книги са страхотен подарък за бебетата и малките деца?

2 февруари 2023
Защо картонените книги са страхотен подарък за бебетата и малките деца?

Красиви и цветни, картонените книжки са много повече от аксесоар за стаята на вашето бебе. Много родители търсят начин да прекарват качествено време с мъниците си и картонените книги се оказват чудесен инструмент за това. Те са издръжливи и безопасни за вашето дете и ви дават повод за общуване.
Според експертите, интимните моменти прекарани с вашето бебе в разлистване и разказване на истории с картонена книга в ръка помагат на детето да развие слуха, както и зрението си. Моторните умения също се развиват докато бебето разлиства само картонена книга лежейки по корем. Чудесно упражнене за подсилване и на мускулите.

Кои картонени книги се харесват най-много на бебетата?
1. На първо място, книгите, които мама или татко четат. Времето за четене е и време за гушкане и любов.
2. Когато избирате книги за вашето бебе под 1 година, гледайте те да имат само няколко страници и големи цветни илюстрации. Бебетата обичат да виждат контраст, познати обекти и лица. Особено усмихнати лица.
3. Когато четете използвайте своя нормален глас. Вашето дете обича да го чува и за него той е символ на любов.
4. Избирайте книги с рими и повтарящи се думи. Бебетата обожават да чуват едни и същи думи отново и отново.
5. Показвайте неща по страниците и ги назовавайте с имена. Учетете бебето, че нещата, хората, животните имат имена.
6. Насърчавайте изследователските инстинкти. Изберете безопасни твърди картонени книги и позволете на детето да ги хапе, дърпа, разглежда и да играе с тях.


Как се променя четеното и игрите с книги при деца от 1 до 2 години?
1. Когато детето ви вече е над година, използвайте пръста си да посочвате думите, когато ги четете. Движете пръста си от ляво на дясно по посока на четенето.
2. Може да преправяте гласа си, да включите драматизация и различни емоции.
3. Направете го лично- коментирайте собствените ви домашни любмци, членове на семейството или вещи, които имате и отговарят на това, което четете.
4. Задавайте въпроси и насърчавайте детето също да задава въпроси. Така стимулирате вербалните умения.
5. Не се напрягайте ако детето си играе, върти се, дърпа книжката и иска да я разлиства. Макар да играе, то също така слуша гласа ви, а заедно прекарвате качествено време.


Защо поредицата "Здрвей, щастие!" е подходяща за вашето дете?
1. Контрастните илюстрации, веселите лица изпълнили страниците и интересните цветове са много интригуващи за вашия мъник.
2. Темите залегнали в поредицата са близки до детето - мама и татко, които са най-страхотните хора на света. А за по-големите деца - обноските, как да бъдем мили и уважителни, привикването с гърнето и какви са всички стъпки към ползването на гърне успешно. Всичко това са житейски моменти, през които минаваме и ние и детето ни.
3. Книгите са вдъхновяващи и помагат и на родителя да затвърди определени ценности в детето си. Безусловната любов, личното пространство, умението да разбираме че изпитваме определени емоции - всички тези теми са важни и поднесени подходящо и за най-малките бебета.

Желаем ви приятни мигове с вашето дете и книга в ръка. Купете петте книги тук с отстъпка от 20%

Сподели: