Социални Мрежи
  • Начало /
  • Новини /
  • "Приемане. Как да преодолеем превратностите на живота, загубите, разочарованията, стреса и кризите" - кампания

"Приемане. Как да преодолеем превратностите на живота, загубите, разочарованията, стреса и кризите" - кампания

24 март 2023
"Приемане. Как да преодолеем превратностите на живота, загубите, разочарованията, стреса и кризите" - кампания
Приятели, предстои да издадем нова книга от д-р Дейвид Хокинс, автор на любимата ни "Мощ срещу Сила".
Искаме да направим по-голям тираж и направихме кампания за предварителни поръчки във FundRazr
 
Може да поръчате своята бройка тук, да станете спонсор на изданието или да се свържете с нас за корпоративна поръчка.
 
"Любов: Начин на съществуване, изпълнен с простителност, грижа и подкрепа към другите. Това състояние не е продукт на ума, а се излъчва от сърцето. Любовта се фокусира върху същността, а не върху конкретиките в ситуацията. Тя се занимава с цялости, а не с фрагменти. Тъй като възприятието е заменено с визия, любовта не заема позиции и е способна да вижда стойността и привлекателността, вродена във всичко, което съществува."
Дейвид Хокинс
 

Книгата "Приемане. Как да преодолеем превратностите на живота, загубите, разочарованията, стреса и кризите"   е изключително прагматична. Тя представя техника, чрез която можем да се извисим над малкото аз и да осъществим пробив към свободата, за която копнеем. Това състояние на вътрешна свобода и чисто щастие „ни принадлежи по рождение“, казва авторът. На страниците на тази книга черпим насърчение и вдъхновение от реални примери от десетилетната му психиатрична практика. Един след друг четем за случаи, демонстриращи силата на капитулацията в почти всяка област: взаимоотношения, физическо здраве, работна среда, развлечения, духовен процес, семеен живот, сексуалност, емоционално изцеление и освобождение от пристрастявания.

Посланието е ясно. Тъй като всички сме част от цялото, когато лекуваме нещо в себе си, ние го лекуваме и за света.  Ключовата истина е: променяйки себе си, ние променяме света. Когато станем по-любящи отвътре, изцелението настъпва отвън. Точно както покачването на морското равнище издига всички кораби в морето, така и излъчването на безусловна любов от човешкото сърце извисява всичко живо.

Когато систематично се отказваме от съпротивата срещу своите страхове и капитулираме, свързаната с тях енергия се освобождава, пренасочва се към любовта и засиява. Следователно безусловната любов има най-голямата сила. Това е силата на славните светци. Безусловната любов е и силата на майката и бащата, чието присъствие е много важно, за да се научат децата да обичат, докато растат. Зигмунд Фройд отбелязва, че най-голямото щастие, което може да ни сполети, докато израстваме, е да бъдем любимото дете на майка си.

А какво да кажем за хората, които като малки не са имали щастието да се къпят в безусловна любов? Съществува общоприето схващане, че ако не сме я преживели, сме някак белязани или осакатени за цял живот. Ала не е така. Човек, който е изпитал голяма любов в ранните си години, страда от по-малко страхове и е набрал преднина, но любовта е вродена у всеки. По природа ние разполагаме със същото вибрационно енергийно ниво на любовта. Тя е самата ни същност и характерът на протичащата през нас жизнена енергия, благодарение на която дишаме и мислим.

Може да се вгледаме в себе си и да видим, че сме позволили на страховете да се разпрострат дотолкова, че да ни попречат да изживяваме собствената си природа. Тогава ще съзрем наново любовта в себе си, ако използваме механизма на капитулация и по този начин разсеем облаците от негативизъм. Преоткривайки тази вътрешна любов, се натъкваме на истинския източник на щастие.

--------

Предговор от д-р Дейвид Хокинс

Умът и мислите се движат от чувствата. Всяко чувство е кумулативна производна на хиляди мисли. Тъй като през целия си живот повечето хора сподавят чувствата си, сдържат ги и се опитват да избягат от тях, потиснатата емоционална енергия се натрупва и търси израз чрез мъчителни психосоматични прояви, здравословни проблеми, емоционални разстройства и проблемно поведение в междуличностните отношения. Натрупаните потиснати чувства блокират духовното израстване и осъзнаване, а също и успеха в много сфери на живота.

Следователно тази техника е полезна на различни нива.

Физическо ниво

Премахването на потиснатите емоции носи полза за здравето. То намалява преразхода на енергия, черпена от автономната нервна система на тялото и разблокира акупунктурната енергийна система (това може да бъде доказано чрез прост мускулен тест). Затова, когато човек практикува капитулация систематично, настъпва подобрение във физическите и психосоматични разстройства, които често изчезват напълно. Наблюдава се цялостно преобръщане на патологичните процеси в тялото и възстановяване на оптималното функциониране.

Поведенческо ниво

С прогресивното отслабване на тревожността и негативните емоции намалява и нуждата от бягство чрез наркотици, алкохол, развлечения и прекомерен сън. В резултат се повишават жизнеността, енергията, присъствието и благосъстоянието и е налице по-ефективно и безпроблемно функциониране във всички области.

Междуличностни отношения

Капитулацията по отношение на негативните чувства води до прогресивно увеличаване на положителните чувства, последвано от бързо и забележимо подобрение във всички взаимоотношения. Налице е увеличаване на способността да обичаме. Междуличностните конфликти намаляват прогресивно, което се отразява на професионалния успех. Елиминирането на негативните блокажи позволява професионалните цели да бъдат постигани по-лесно. Все повече намалява поведението, чрез което сами саботираме себе си заради чувство на вина. Човек все по-малко разчита на прекалената рационалност и интелектуалщина и по-често прибягва до интуитивното знание. С възобновяването на растежа и развитието на личността често се разкриват неподозирани преди творчески и психически способности, които са били спъвани от потиснати негативни емоции. От голямо значение е постепенното намаляване на зависимостта – бичът за всички човешки взаимоотношения. Зависимостта е причина за много болка и страдание. Крайните ѝ прояви включват дори насилие и самоубийство. С отслабването на зависимостта намаляват и агресията, и враждебното поведение. Тези негативни чувства се заменят с приемане и обич към другите.

Съзнание/Осъзнатост/Духовност

Постоянното практикуване на капитулация води до отваряне в тази област. Пускането на негативните емоции означава, че човек изпитва все повече щастие, удовлетворение, мир и радост. Съзнанието се разширява, налице е прогресивно осъзнаване и преживяване на истинското вътрешно Аз. Ученията на Великите Учители се разгръщат отвътре, в личния ни опит. Постепенното освобождаване от ограниченията най-сетне позволява осъзнаване на истинската идентичност. Да приемем нещата, да се предадем и да ги пуснем - това е един от най-ефикасните инструменти за постигане на духовни цели.

Всеки може да изпълни тези цели нежно и деликатно, чрез ежедневна и безмълвна капитулация. Постепенното изчезване на негативизма и замяната му с положителни чувства и преживявания е приятно както за страничните наблюдатели, така и като вътрешно усещане. Информацията, изложена в настоящата книга, ще помогне на читателя да преживее удовлетворението от този начин на живот.

Д-р Дейвид Р. Хокинс,

(президент и основател на Института за духовни изследвания),

Седона, Аризона

юни 2012 г.

Сподели: