Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Не харесвате живота си такъв, какъвто е? Имате само две възможности

Не харесвате живота си такъв, какъвто е? Имате само две възможности

14 юни 2023
Не харесвате живота си такъв, какъвто е? Имате само две възможности

Не харесвате живота си такъв, какъвто е?

Имате само две възможности. Едната е да се заседите в настоящото положение и да се разболеете физически и емоционално, а другата – да направите нещо по въпроса. Първата стъпка по този път е желанието. Колко силно е вашето желание? Ще се вземете ли в ръце, за да се освободите и да възприемете света по различен начин? Можете ли да се откажете от мястото, на което се намирате в момента?

Трябва да имате желание и да предприемете действие, за да се осъществи промяната.

Стюърт Уайлд описва 33 стъпки за възвръщане на вътрешната сила в книгата "Безкрайният АЗ" и  подчертава с неподръжаемия си стил, колко важно е да вземем нещата в свои ръце, ако действително искаме да се преместим от мястото, на което се намираме:

Вие трябва да направите първия ход. Духът никога не слиза да ви спасява. Той не обикаля, питайки хората: „Някой тук да иска да осъзнае истинската си същност? На някого да му трябва духовно издигане?“. Той не подвиква на пазара, за да популяризира бизнеса си. Седи там и пасивно чака да дойдете и да го вземете. Ето защо част от вашия процес е да се стремите към него.

Вдигнете ръце и кажете на тази безкрайна Божия сила вътре във вас (както и да я наричате – Буда, Христово съзнание, Кришна, дао): „Ей, искам да се променя, искам да надскоча мястото, в което се намирам сега; защото, ако не го направя, ще се отегча до смърт“.

 

Повечето хора, които работят върху себе си за повишаване на съзнанието, приемат идеята, че сами творят живота си. Ако нямате вътрешно равновесие, нещата се объркват. Ако допуснете негативни мисли, ще получите негативни резултати. Това не са някакви велики и разтърсващи открития. Повечето отговорни хора приемат, че сами създават своята реалност.

 

Ако мислите така, както винаги сте мислили, ако правите нещата, които винаги са правили, ако действате по същия начин, ако имате едни и същи емоции и убеждения, вие няма как да не стигнете там, където стигат всички останали. Ако това не ви харесва, трябва да се промените. Трябва да изберете съвсем различни убеждения и начин на действие. Дисциплина. Тишина. Уважение към духовността във вас. Не можете да имате и двете неща.

Не можете просто да се валяте на дивана като чувал с картофи и да повтаряте: „Да, това е прекрасна идея, нали? Еха, страхотно! Много позитивно, прекрасно“ и да не правите нищо. Трябва да сте активни и да имате желание. Това е ключът. Не е достатъчно да искате да се развивате и да се надявате да се промените. Нужно е действие, пичове! Дерзайте и не забравяйте, че не сте сами.

Целият смисъл на 33-те стъпки към възвръщане на вътрешната сила е да генерирате енергия за себе си. Но няма как да създадете съвсем нова енергия, ако продължите да стоите на сегашното си място. Щом искате да се понесете към своя безкраен Аз по вечната река на възприятието, трябва да пуснете клона, на който висите, и да се оставите на течението на реката да ви отведе дотам.

Това означава да се изправите срещу несигурността и страховете си и да се вгледате истински в себе си. Понякога процесът е малко болезнен, защото може да видите купчини лайна и да си кажете: „Боже мой, аз съм много зле. Пълен идиот съм. Трябва да се присъединя към дружеството на анонимните идиоти. Толкова съм зле, че чак ме боли“. После, щом станете способни да наблюдавате отстрани колко сте противни, се възлюбете. Погледнете се в огледалото и кажете: „Брато, това е един от най-големите идиоти в света, но аз го обичам и ще го променя“.

Помислете върху следното: ако бяхте идеален и непорочен като ангел, нямаше да сте тук. Смисълът на нашата еволюция на Земята е да преживеем цялата гадост, насилие и пострадалост и да ги приемем. Самото влизане в това физическо тяло е преживяване, свързано с налагане на ограничения. Събуждате се сутрин и ето ви 80 кг – прекалено много тлъстини, трябва да ги мъкнете със себе си по цял ден! Не е лесно да сте във физическия свят.

Но не можем да се борим с живота. Приемете ограничението и отрицателните вибрации на егото и осъзнайте, че сме тук, за да се извисим над тях. Ако това място беше идеално, не бихме дошли. Не бихме се въплътили в тяло. Като го погледнем, ще си кажем: „Не, прекалено е скучно, чак ще заспя. Няма да вляза във физическото измерение, ще ми досади до смърт – нищо не се случва тук, все едно да седнеш срещу една стена и да гледаш как боята изсъхва“.

И така, вие сте това, което сте. Имате това, което имате, и всичко е на ваше разположение. Нещата могат да се развият всякак. Но първо трябва да пожелаете да изискате вътрешния си безкраен Аз, а за целта започвате да го викате в живота си.

 

Книгата "Безкрайният АЗ" можете да поръчате тук: https://www.raketabooks.com/bezkrainiat-az-stuart-wilde.html

 

Сподели: