Вирусът и други дребни същества

Цена: 16,00 лв.

Предстои през ноември. 

Нека тази книга ви разкрие вълнуващия сват на микробиологията.
– Какво представляват вирусите и как те се различават от бактериите?
– Как се разпространяват, как работят и защо са устойчиви на антибиотици?
– Как хората могат да се предпазят от тях (хигиена, карантина, подсилване на имунитета)? Възможност за продуктово позициониране.
– Какво предтавлява имунната система и как работят ваксините?
Днес знзнието, което може да усвои едно дете от тази увлекателна история, пълна с достоверна и проверена от експерти информация е особено важно.

------------

Съдържание:
1. Организмът и неговите обитатели

Как може да се възползваш от тридесет милиона клетки. Защо вирусите и микробите се обичат? Каква е разликата между бактерия и вирус? Можем ли да живеем без бактерии? Силните и слабите страни на нашата защитна система. Кои са съюзниците на вирусите? Мутацията – тайното оръжие.

2. Инфекции

Какво е да влезеш в човешкия свят? Най-добрите стратегии за проникване и инфектиране. Какво следва след първия вирусоносител? Как хората помагат на вирусите? Какви са предпоставките за инфекция? Вирусите са експерти. Първата линия на защита. Защо обичаме натуралните убийци.

3. Епидемията

Защо вирусите обичат пътуването? Как да направиш бърза кариера? Да мислим мащабно: епидемия или пандемия. Тихият преносител. Хората започват да се защитават. Кое е по-добре: карантина у дома или санитарен кордон. Защо да не затворим цялата планета? Вирусите и боледуващата икономика. Какво прави ваксината? Чао вирус!