Социални Мрежи

„Бисерче вълшебно“ 2021 г. – номинации на издателство „Ракета“

10 юни 2021
„Бисерче вълшебно“ 2021 г. – номинации на издателство „Ракета“

„Бисерче вълшебно“ 2021 г. – номинации на издателство „Ракета“

Грешкомир и Петнислав се грижат за това нещата да се трошат, да плесенясват, или просто да спират да работят. Заедно с тях децата разбират що е то ентропия.

Едно куче на име Коте успява да намери приятелство в големия град и да научи каква е разликата между това да си независим и това да си самотен.

Малкият вирус Петър открива как работи човешкият организъм, що е то имунитет, каква работа вършат бактериите и още куп неща.

Планетата Земя пък се нуждае от герои – малки и големи – които да я спасят от замърсяването и дори да превърнат боклуците в неща, които могат да се употребяват отново. 

Освен всичко това, ние, българите, сме имали своя Робин Худ и той всъщност е бил безстрашна жена, преоблечена като мъж. Жена била и първата ни водна спасителка, при това по време, когато у нас професията „спасител на плажа“ още дори не е съществувала.

Какво е общото между всички тези истории?

Освен това, че са написани и илюстрирани с много любов и внимание към всеки детайл, всички те са част от книги, които са номинирани за Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2021.

Ако вашите деца или ученици ги разпознават само от горните редове, вероятно ги харесват много и биха гласували за тях. Ако не – конкурсът е повече от хубав повод да ги разгледат и прочетат.

Грешкомир и Петнислав“ е номинирана в категория Мечтатели (11 – 13 г.).

Куче на име Коте“ ще откриете при заглавията за Изследователи (8 – 10 г.).

Вирусът и други мънички организми“, „Къде отива боклукът?“ и „Смели и различни. Историите на 50 удивителни българки“ си правят компания при Нещотърсачи (нехудожествени).

Докога може да се гласува?

Линиите са отворени от 11:00 часа на 11 май до 23:59 часа на 22 септември 2021 г.

Всеки гласувал участник получава на имейла на родител/настойник/учител грамота за почетно жури и се включва автоматично в томбола за награди.

Разбира се, всяка прочетена книга сама за себе си е най-хубавата награда. Защото, както обичаме да казваме в издателство „Ракета“ – четенето е полет без ограничения!

Комплект с всички книги на промо цена може да поръчате тук.

Официалните правила на награда „Бисерче вълшебно“ 2021 ще откриете тук.

 

 

Tекстът подготви: Стела Соколова

Сподели: