Социални Мрежи

Статии

Да изпързаляме разсейването
7 юни 2023

Вероятно всеки ще се съгласи, че безцелното превъртане на новинарския поток в социалните мрежи не е толкова обогатяващо, колкото прекарването на време с истински приятели в реалния живот. Даваме си сметка и че ако искаме да бъдем по-продуктивни на работа, трябва да спрем да губим време и вместо това просто да си изпълним задачите. Знаем какво трябва да правим, но защо продължаваме да се разсейваме?

прочети още
Десетте най-купувани заглавия на Пролетния панаир на книгата. Класация на издателство "Ракета"
5 юни 2023

Преди по-малко от 24 часа приключи Пролетният панаир на книгата в парка пред НДК, а ние споделяме кои са десетте заглавия, на които нашите читатели са дали най-много сърца или иначе казано - топ 10 на най-продаваните ни книги през изминалата седмица.

прочети още
Пролетен панаир на книгата с издателство "Ракета"
23 май 2023

Издателство "Ракета" ви очаква между 29 май и 4 юни на шатра номер 24. Как да стигнете най-бързо и лесно до нас? Използвайте за ориентир фонтаните. Или се водете от тръпката за хубави заглавия и красиви илюстрации.

прочети още
Приключения с гърне и усмивки за цялото семейство
11 май 2023

Какво да правим, когато трябва да отидем до тоалетната? От първото изкъркорване в коремчето до момента на триумф при вида на пълното с пиш и ако гърне „Мега Пиш и Супер Ако“ засяга важните моменти от приучаването на гърне и завършва с най-важният танц на гащите за големи деца.

прочети още
Възпитание и обноски за бебета и малки деца
11 май 2023

Могат ли правилата за общуване, обноски и възпитание и да бъдат обясенени и показани със забавни рими и симпатични илюстрации? Има ли как да си поговорим за чувствата и емоциите с най-малките? На помощ идва симпатично слонче, което има наметало на добрината и очила на уважението

прочети още
Първи стъпки в разбирането на емоциите за малки деца и бебета
10 май 2023

Възможно ли е да покажем и обясним на малкото си дете как да се справи с връхлитащите емоции? Тревожност, нервност, яд, мъка - мъниците ни не са пощадени от целия емоционален спектър. Когато си толкова малък трудно овладяваш и дори нямаш желание да овладяваш емоциите си. Просто искаш да крещиш. Как бихме могли да помогнем на децата си да разберат какво изпитват и как да се освободят от напрежението, прочетете в статията.

прочети още
Къде се крие истинската сила на атлетите и може ли да кажем, че осъзнатостта води до успех?
10 април 2023

Медиите са склонни да преекспонират лошата страна на спорта, а не истинския атлетизъм, тъй като слагат ударение върху известността. Това провокира у спортистите съзнателна или несъзнателна суета. Големите атлети трябва да се пазят от това омърсяване. Смирението и благодарността, изглежда, са единствената ефективна отбрана срещу набезите и експлоатацията на медиите. Спортистите в традиционните бойни изкуства прилагат специфични упражнения, за да не са податливи на суетата. Единственият начин да бъдеш напълно защитен, е да посветиш уменията, успеха или кариерата си на по-висши ценности.

прочети още
Защо детските аудио книги са страхотна идея.
27 март 2023

Всички сме съгласни, че четенето е важно умение, което първокласниците трябва да придобият. За съжаление много деца нямат интерес към редовното четене и все по-малко се упражняват, разсеяни от всички други изкусителни забавления, което съвременният свят предлага. Аудио книгите са алтернативен начин да въвлечем децата в магията на четенето и да им покажем светът на книгите по привлекателен и лесен за възприемане начин. 

прочети още
"Приемане. Как да преодолеем превратностите на живота, загубите, разочарованията, стреса и кризите" - кампания
24 март 2023

Книгата "Приемане. Как да преодолеем превратностите на живота, загубите, разочарованията, стреса и кризите"   е изключително прагматична. Тя представя техника, чрез която можем да се извисим над малкото аз и да осъществим пробив към свободата, за която копнеем. Това състояние на вътрешна свобода и чисто щастие „ни принадлежи по рождение“, казва авторът. На страниците на тази книга черпим насърчение и вдъхновение от реални примери от десетилетната му психиатрична практика. Един след друг четем за случаи, демонстриращи силата на капитулацията в почти всяка област: взаимоотношения, физическо здраве, работна среда, развлечения, духовен процес, семеен живот, сексуалност, емоционално изцеление и освобождение от пристрастявания.

прочети още
Рецепти за компост или защо компостът е полезен за всички растения
22 март 2023

Да създадете висококачествен компост не означава да изхвърлите всичките си отпадъци на купчина и да я зарежете. Необходима е точна пропорция от различни материали. Компостът се образува от разлагането на органични материали, богат е на хранителни вещества и е по-тъмнокафяв от почвата. Също така той поощрява полезните микроби да се развиват. Изследвания сочат, че компостът е ключът към здрави и устойчиви на болести растения – особено ако прилагате метода без копаене, както препоръчвам в тази книга.

прочети още
Могат ли смешните книги да ни научат на нещо?
20 февруари 2023

Често в разговори с родители срещаме нежелание да предложат на децата си книги, които са откровено забвни, смешни пълни с "тъпи" шеги. Във форуми и групи често подобни книги са обект на дискусия за и против. Ние вярваме, че забавните книги изпълнени с хумор могат да научат децата ни на много неща и още повече да създадат желание за четене в начинаещите читатели.

прочети още
За безусловната любов или трябва ли да има специален ден, за да се обичаме
14 февруари 2023

"Любов (500): Начин на съществуване, изпълнен с простителност, грижа и подкрепа към другите. Това състояние не е продукт на ума, а се излъчва от сърцето. Любовта се фокусира върху същността, а не върху конкретиките в ситуацията. Тя се занимава с цялости, а не с фрагменти. Тъй като възприятието е заменено с визия, любовта не заема позиции и е способна да вижда стойността и привлекателността, вродена във всичко, което съществува." др. Дейвид Хокинс

прочети още
Как средата влияе на живота ни и чиста или мръсна вода сипваме в чашата си.
3 февруари 2023

Всеки човек се намира под въздействието на три вида влияния: входяща информация (с какво храните ума си), връзки (с какви хора прекарвате времето си) и среда (онова, което ви заобикаля).

прочети още
Защо картонените книги са страхотен подарък за бебетата и малките деца?
2 февруари 2023

Красиви и цветни, картонените книжки са много повече от аксесоар за стаята на вашето бебе. Много родители търсят начин да прекарват качествено време с мъниците си и картонените книги се оказват чудесен инструмент за това. Те са издръжливи и безопасни за вашето дете и ви дават повод за общуване. Според експертите, интимните моменти прекарани с вашето бебе в разлистване и разказване на истории с картонена книга в ръка помагат на детето да развие слуха, както и зрението си. Моторните умения също се развиват докато бебето разлиства само картонена книга лежейки по корем. Чудесно упражнене за подсилване и на мускулите.

прочети още
ОТГЛЕЖДАЙТЕ ХРАНА НА БАЛКОН, ВЕРАНДА ИЛИ ВЪТРЕШЕН ДВОР
24 януари 2023

Откъс от книгата "Да отгледаме храна безплатно" на Хю Ричардс Измислянето на стратегии как да набутате колкото се може повече растения в тези ограничени пространства може да бъде вълнуващо. Ако планирате умело и приложите описаните по-долу методи за садене, вътрешният двор или верандата ви биха могли да са по-продуктивни дори от малък парцел.

прочети още
Как да насърчим детето си в положителна посока без да го наказваме и хокаме
16 януари 2023

Положителният стимул е начин да научим децата си, че целите им са постижими и похвални. Положителните стратегии за подкрепа са ценно допълнение към пътя ни като родители. Положителните стимули трябва да са подкрепящи и практични. Те могат да бъдат използвани, за да помогнат на детето да постигне неща като подготовка за изпит, извършване на някакви домакински задължения, подобряване на обноските при хранене или прекратяване на удрянето.

прочети още
Грубост, хапане и удряне: как да изясним на детето си къде са границите
11 януари 2023

Грубостта не е въпрос на „лошота“. Да се отнасяш към детето, сякаш то е лошо, когато всъщност е грубо, означава да пропуснеш истинския проблем. Вместо това трябва да покажем на детето, че грубостта не е ефективна при общуване и не носи желаните резултати. Когато то е грубо, не трябва да го нападаме или да го наказваме, а да се отдръпнем и дистанцираме от неговото държание. Така то научава, че няма полза от подобно поведение. Дава си сметка, че няма да успее да постигне каквото му се иска.

прочети още
Предложения за коледни подаръци или как да изберем подходящата книга
1 декември 2022

Какво да изберем за коледни подаръци? Вечната главоблъсканица се върти в главите ни още преди началото на месец декември. За да ви улесним подбрахме подходящи книги с кратки описания на потенциалните им читатели. Книгата е най-добрият подарък, нали? Разгледайте галерията ни за идеи.

прочети още
Колко е трудно да отстояваме себе си, когато сме деца
6 октомври 2022

Преминаваме през много в живота си и когато вече сме възрастни разбираме и оценяваме смисъла на това да отстояваме себе си, макар да е трудно понякога. За децата ни, обаче е много по-лесно да са конформисти и да не са "различни" - така си спестяват присмеха на приятелите и съучениците си, както и това да бъдат изолирани и отхвърлени от групата. Какво изпитват децата в подобни ситуации и дали можем да им дадем удачен пример за справяне с конформизма - книгата "С глава под килима" ни представя една страхотна гледна точка.

прочети още
Могат ли разговорите за изкуство да бъдат интересни?
1 август 2022

Класическото и съвременно изкуство сякаш са теми, с които трудно можем да ангажираме децата.  В книгата "Защо на картините не им трябват заглавия"  отваряме няколко интересни теми за разговор и провокираме малките читатели с информация за най-известните кражби на произведения на изкуството в света. 

прочети още
Вишен Лакиани – ключът към това да бъдеш изключителен е в знанието кои правила да следваш и кои да нарушаваш
21 април 2022

Аз винаги пиша с намерението да подкопавам. С други думи, да внедрявам нови идеи в ума ви, някъде насред обичайния поток на мисълта, който сте пуснали на авто­пилот. Осъзнаването ни прави свободни. Най-различни идеи, за които дори не сте подозирали, са портал към възможността да се превърнете в по-голяма, по-добра и по-могъща версия на себе си. И от това не печелите само вие. Печели семейството ви, печели обществото, печели целият свят.

прочети още
Страховете и децата – теми и въпроси за разговор
21 април 2022

Провокирани от първата книга за Ханя Хартийката и Булбес („Почти не ме е страх“), се престрашихме а повдигнем темата за страховете. Както виждаме в тази трогателна детска история, всички ние – и малки, и големи – имаме своите страхове. Много разнообразни и провокирани от невидими за близките ни причини. Ето няколко теми за разговор, които може да засегнете, когато коментирате книгата с децата си.

прочети още
Творческа работилница №11: Албум със сцени за разказване на приказки и игри
19 април 2022

"Албумът, който виждате на снимките, съдържа 4 различни сцени за игри вдъхновени от книгата „Почти не ме е страх…“ (издaтелство „Ракета“). В предстоящите текст и снимки ще ви разкажа как да изработите една от тези сцени, тъй като основният принцип за създаването на всеки от разтворите на албума е един и същ. Направете си сами и кукли от хартия за игри между страниците. Пресъздайте в тях образите на героите от книгата „Почти не ме е страх…“ или тези на реални личности – например на членовете от семейството ви, приятели и други."

прочети още
Творческа работилница №10:Направете си сами Релефна рамка за изкуство и спомени
16 март 2022

Вдъхновена от книгата „Защо на картините не им трябват заглавия?“ , Цветана Недева ни показва как лесно с материали, които всички имаме у дома си, можем да направим красиви или екстравагантни рамки за снимки и картини. Още една страхотна възможност да прекараме пълноценно време с децата си, докато творим, вдъхновени от книгите. В този блог пост ще откриете упътване стъпка по стъпка, линк към видео с работилницата и информация за нашият книжен клуб.

прочети още
Творческа работилница №9: Направете си сами Пчелен кошер
8 февруари 2022

Във видеото Цветана Недева ще ни покаже как да направим пчели и пчелен кошер от хартия и лепило. Техниката може да се използва и за направа на други буболечки или други типове пчелни кошери. Необходимите материали са описани в PDF инструкцията, а всичко е показано нагледно във видеото към работилницата. Приятно занимание от екипа на Издателство "Ракета".

прочети още
3 книги, които ще ви спестят Черния петък – сега и всяка друга година
26 ноември 2021

Ние пък сме ви подготвили практичен списък с три книги, които могат да ви спестят затрупването с още вещи, дрехи и всичко, без което бихте могли да живеете, когато то не се продава с отстъпка.

прочети още
3 книги, които ще ви спестят Черния петък – сега и всяка друга година
26 ноември 2021

Ние пък сме ви подготвили практичен списък с три книги, които могат да ви спестят затрупването с още вещи, дрехи и всичко, без което бихте могли да живеете, когато то не се продава с отстъпка.

прочети още
Творческа работилница №7: Маски за превръщане в Лиско
8 ноември 2021

Във видеото Цветана Недева ни показва как да си направим лесно маски от хартия за маскиране като Лиско. Маските могат да се използват и за декорация или да се адаптират и за направа на други животни. Необходимите материали са описани в PDF инструкцията, а всичко е показано нагледно във видеото към работилницата. Приятно занимание от екипа на Издателство "Ракета".

прочети още
 77 и половина чудни растения. Народна вяра, магия и лечение - кампания за предварителни поръчки!
26 октомври 2021

За да наберем средства за финансиране на проекта „77 и половина чудни растения. Народна вяра, магия и лечение“, стартираме FundRasr кампания, в която ще можете предварително да закупите изданието с отстъпка до 40% в зависимост от избраната от вас опция. За тези от вас, които искат да подпомогнат повече, сме създали и възможността да закупите книгата с автограф от автора, на коричната ѝ цена от 39,90 лв. с включена подаръчна опаковка (кутия) и картичка.

прочети още
Безплатни откъси от детските книги на Издателство Ракета
8 октомври 2021

Знаем, че изборът на детски книги става все по-труден, а онлайн пазаруването не като посещение в книжарница. Затова, ние в Издателство "Ракета" подготвихме за вас откъси в PDF и заснехме видеа с разлистване на книгите си. Така, надявам се, че ще ви улесним в избора на детски книги, а преценката дали една книга е подходяща за вас и вашето дете, ще стане по-лесен. Списъкът се допълва с всяка нова книга, следете ни.

прочети още
Творческа работилница №6: Морска марионетка (медуза) за разказване на приказки и истински истории
20 септември 2021

Във видеото Цветана Недева ни показва как да си направим морски същества. Вдъхновена от книгата "Къде отива боклукът" - работилницата ни показва как можем да използваме отпадъчни материали за творчество и обръща внимание на най-уязвимите за замърсяване места - водните басейни. Към работилницата ще откриете и упътване стъпка по стъпка в PDF, илюстрирано със снимки. По същият метод може да направите и други морски обитатели.

прочети още
Доставка на книги за чужбина от издателство "Ракета"
15 септември 2021

Всички книги на Издателство "Ракета" могат да бъдат поръчани и доставени в чужбина. Опциите за избор на адрес позволяват да посочите друга държава. Ние ще изпратим пратката ви с куриерите на Спиди или с Български пощи.

прочети още
Мощ срещу сила или нагледен пример за това как нивото на съзнанието ни определя и нашия мироглед
30 август 2021

Как реагираме, зависи от света, на който реагираме. Човекът, в който се превръщаме, както и това, което виждаме, се определят от възприятието. Може да се каже, че именно то създава света. Интересно е да се отбележи, че колкото по-ниско по скалата на съзнанието е човек, толкова по-трудно му е да поддържа зрителен контакт. В долния край визуалният контакт се избягва изцяло. С изкачването по скалата обаче става все по-типична способността да се взираме дълбоко продължително, а накрая почти неограничено. Всички сме запознати с отбранителния поглед на вината, проблясъците на враждебност в очите и откритостта на невинния, немигащ взор. Имайте предвид, че силата и възприятието вървят ръка за ръка.

прочети още
Как да избирате и преценявате дали дадена книга за личностно развитие е подходяща за вас
27 август 2021

В дигиталната среда сме затрупани от агресивна реклама, която всячески се опитва да ни продаде маркетингови умения, успех, забогатяване или тотална личностна трансформация. Не е изненада, че в повечето случаи подхождаме с недоверие и дори досада към хилядите гурута, втурнали се да ни предлагат съветите си. Нужно ли е обаче да се лишаваме от изобилните знания, които сферата на личностното развитие ни дава само защото не можем да отсеем истински ценните източници на информация? В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да избирате и преценявате дали даден източник е подходящ за вас и дали можете да намерите в него това, което ви интересува. Не на последно място, ще поговорим и защо е важно да се развиваме всеки ден.

прочети още
Възможно ли е да научим децата на минимализъм?
13 август 2021

В свят затрупан с вещи и силно консуматорско общество децата често искат от нас да им купуваме безразборно играчки, сладкиши и други непотребни неща. Какъв разговор можем да проведем и какви въпроси да обсъдим с децата си, за да им помогнем да разберат кое е важно и ценно и кое е просто моментно желание, което не води до удовлетвореност. Ще прочетете в статията за теми за разговор с децата вдъхновени от книгата "Господин Вървими"

прочети още
Творческа работилница №5: Охлювена коруба за ценности и маскиране
13 август 2021

Във видеото Цветана Недева ни показва как да си направим охлювена коруба за съхранение на ценности. Лесна за изпълнение, тази черупка вълнува децата със своята загадъчност и дава повод за размисъл кои са най-ценните ми вещи и какво да събера вътре. Към работилницата ще откриете и упътване стъпка по стъпка в PDF, илюстрирано със снимки.

прочети още
Корпоративни подаръци със смисъл и стил
28 юли 2021

Какво искаме да кажем на своите служители чрез корпоративния подарък? Искаме да внушим ценностите на компанията, да ги накараме да се чувстват специални, но и да допринесем в дългосрочен план към живота им като хора. Възможно ли е корпоративният подарък да влияе на по-дълбоко ниво – да донесе подобрение в личния живот, в работната етика, в страстта, с която човек подхожда към нещата? Ние, в издателство „Ракета“ вярваме, че е възможно и още как. Да подаряваме книги на служителите си – „Колко прозаично“, би си казал някой. „Възможно ли е книга да се брандира?“ – би се запитал друг. Дали няма изданието да остане захвърлено в някой ъгъл и да събира прах, ще се запитате с основание. Нашите отговори на тези и други въпроси можете да прочетете в статията ни.

прочети още
Издателство „Ракета“ опъва платната и се готви за излитане към морската столица
27 юли 2021

Какво по-хубаво от море, приятна книга и добра компания. Пътуващото изложение на книги „Алея на книгата“ посещава Варна в първата седмица на август, а заедно с него и ние от издателство „Ракета“ акостираме в шатра номер 19, точно на входа на Морската градина. Подготвили сме на нашите посетители отстъпки, изненади и усмивки.

прочети още
Безплатни откъси за четене и слушане от книгите на Издателство "Ракета"
22 юли 2021

За любителите на електронното четене - безплатни откъси в PDF, а за феновете на аудио книгите - откъси в аудио формат за слушане. Ние правим изборът ви на книги по-лесен.

прочети още
Безкрайният АЗ. 33 стъпки към възвръщане на вътрешната сила
15 юли 2021

Учението за 33-те човешки енергии, синтезирано в „Безкрайният Аз“, е древно и води началото си от даоистите в Китай. Твърди се, че тези енергии дават възможност на хората да излязат извън рамките на емоциите и мисловните форми на земната еволюция и да преминат към висше съзнание, помагат им да се освободят от смута и липсата на покой, да придобият яснота и да спрат да бъдат жертви на личностните си проблеми. Стюарт Уайлд описва енергиите като етапи, представени в 33 отделни стъпки в книгата „Безкрайният Аз“.

прочети още
Творческа работилница №4: Създайте си настолна игра "Центрофуга"
8 юли 2021

Във видеото Цветана Недева ни показва как да си направим чорапи от хартия за оригами, пералня и простори за всеки от играчите. Цветна и забавна тази игра развива въображението, предизвиква децата да мислят аналитично, да задават правилните въпроси и най-важното - да се забавляват.

прочети още
Читателите на издателство „Ракета“ получават код за отстъпка от събитието на Питър Сейдж
17 юни 2021

През септември любимият ни, провокиращ автор Питър Сейдж ще посети България за двудневно събитие. Всички прочели книгите му „Въпреки всичко“ и „Успехология“ знаят, че е преминал през много неща и има какво да ни каже. За два дни той ще ни преведе през емоционална и психологическа трансформация, достъпна само за учениците му от курса „Елитен менторски форум“. Всички читатели на издателство „Ракета“ получават и възможността да закупят билети с отстъпка от 10% с промокод RAKETA.

прочети още
Творческа работилница №3: Създайте си трнсформиращ се параван за куклен театър, театър на сенките и други забавления
11 юни 2021

Във видеото Цветана Недева ни показва как с парче картон или велпапе, ножици, молив и лепило да си направим красив, сгъваем параван. Той може да се използва както за куклен театър или за театър на сенките, така и за много други забавления от децата. След като го създадете самостоятелните игри са гарантирани, а в края на деня параванът лесно се сгъва, става плосък и се прибира зад гардероба :)

прочети още
„Бисерче вълшебно“ 2021 г. – номинации на издателство „Ракета“
10 юни 2021

Кои са книгите от издателство "Ракета", номинирани в единствения конкурс, в който гласуват децата? В тoзи материал ще откриете любопитни факти и информация за тях, както и линк към правилата за гласуване.

прочети още
Илън Мъск не ни финансира за тиймбилдинг до Марс, затова издателство „Ракета“ се изстреля по Ликийския път
21 май 2021

„Какво ме интересува как някакви хора са си прекарали тиймбилдинга и къде са ходили?“ – сигурно някои от вас ще си кажат. Но други от вас, които искат да разберат защо издаваме толкова яки книги, какво стои зад тях и какви идеи и послания се стараем от издателство „Ракета“ да излъчваме, можете да хвърлите едно око. Ако не нещо друго, поне ще зарадвате сетивата с красиви снимки и пейзажи.

прочети още
Пролетен базар на книгата с издателство „Ракета“
21 май 2021

Между 30 май и 6 юни в парка пред НДК ще има книжна фиеста. Пролетният базар на книгата ще се проведе на открито за трети път, а ние от издателство „Ракета“ ще ви очакваме на шатра 24 до фонтаните. Ще се радваме да поговорим за детски книги или за любимите ни книги за личностно развитие, да обменим идеи и разбира се, да ни отправите своите въпроси. Очакваме ви.

прочети още
Творческа работилница №2: Създайте си домашен любимец
28 април 2021

Вдъхновение: „Куче на име Коте“ -  Красива и същевременно провокираща с темите, които повдига, книгата вдъхновява Цветана да направи артистична творческа работилница за създаване на забавен домашен любимец. Следвайте стъпките описани във видеото и упътването и експериментирайте с техники за рисуване и създаване на шарки. Сигурни сме, че домашният ви любимец ще има уникален характер. 

прочети още
Правим ли услуга на децата си, когато избягваме да говорим за грозната страна на живота?
28 април 2021

За какво можете да говорите с детето, когато разглеждате и четете „Куче на име Коте“: - Възраст 4 + Защо има бездомни животни? А хора? Каква е разликата между околната среда в града и в гората? Как избираме имена на животните? А на хората?

прочети още
Със Стюарт Уайлд по пътя към безкрайния Аз
23 април 2021

Стюарт Уайлд - aвтор на 20 книги, преведени на повече от 27 езика, познат като „учител на учителите“ в областта на личностно развитие и човешкия потенциал, медитацията и квантовата физика. Участник и лектор на семинари и обучения през 90-те години в компанията с известни имена като Дийпак Чопра, д-р Уейн Дайър и Луиз Хей.

прочети още
Какво е „ентропия“, или теми за разговор, вдъхновени от „Грешкомир и Петнислав“
31 март 2021

Когато погледнем забавните и детайлни илюстрации, разбираме, че и петгодишни деца биха я разлиствали и разглеждали с интерес. Всички петна и малки герои ентропчовци живеят в собствен свят на разруха и разпад, а всъщност са много щастливи. Големите обеми от текст обаче засягат теми, подходящи за читатели от 7-, 8-, дори 10- или 12-годишна възраст. За какво можете да говорите с детето, когато разглеждате и четете „Грешкомир и Петнислав“?

прочети още
Творческа работилница №1: Как да си направим състарена книга за любими рецепти
31 март 2021

„Големи книги за малки деца“ – книжен клуб на издателство „Ракета“ Творческа работилница №1: Как да си направим състарена книга за любими рецепти

прочети още
Добрите книги дават на децата ключове за разчитане на сложния живот. Интервю с Даниеле Моварели
23 март 2021

Авторът на „Господин Вървими“ чете много книги, комикси и списания, гледа филми, телевизионни сериали и карикатури. Не на последно място – слуша хората.

прочети още
Когато в една детска книжка имената са значещи, въпросът с техния превод е много важен. Интервю с Дария Карапеткова
22 март 2021

Съвременните автори в Италия се стремят да са част от световните тенденции в писането за деца, да осъвременяват тематиката, да комбинират текста си с атрактивна визия, както е и в случая с „Господин Вървими“.

прочети още
„Големи книги за малки деца“ – книжен клуб на издателство „Ракета“
19 март 2021

Какво ще откриете в книжния ни клуб „Големи книги за малки деца“? 1. Видео работилници, вдъхновени от нашите издания. 2. Упътвания за занимателни дейности за деца и възрастни. 3. Теми за разговор, вдъхновени от книгите.

прочети още
Кой илюстрира „Господин Вървими“ и защо героят на книгата изглежда толкова забавен. Интервю с Аличе Копине
14 март 2021

Докато работех върху книгата, знаех, че главният герой трябва да е забавен. Въпреки че е богат и нацупен човек и не се интересува от други хора, той, изглежда, е такъв неволно. Сякаш е затънал в собствения си свят.

прочети още
Отбелязваме 100 години от рождението на Борис Априлов с юбилеен комплект
25 февруари 2021

По случай стогодишнината от рождението на Борис Априлов, издателство „Ракета“ има специални предложения за читателите.

прочети още
Любовна бележка до книга
3 февруари 2021

Февруарските предложения на издателство „Ракета“ са под формата на сърце. Спечелете подаръци с наши книги само с едно обяснение в любов или направете самите вие изненада на любим човек с някое от специалните ни предложения.

прочети още
Детските книги в семейния разговор – възможност, която не е подценяване
19 януари 2021

Книгите дават повод за разговори, за отговаряне на толкова въпроси, които децата имат. Прекрасно е, когато възрастните не подценяват тази възможност.

прочети още
Поетът Борис Христов и художникът Милко Божков с общ проект под името „Салонът на природата“
16 декември 2020

Колекцията САЛОНЪТ НА ПРИРОДАТА е едно духовно и естетическо пътуване, на което двамата автори – поетът Борис Христов и художникът Милко Божков ни изкушават да поемем. Мащабният проект става достъпен за публиката чрез книга и в колекция от 40 авторски арт принтове. Така в ситуацията, в която достъпът до изкуство е силно ограничен, двамата творци ни дават възможност да притежаваме частица от техният магичен свят. Оригиналните платна от колекцията няма да се продават. Предвиждат се изложби на колекцията из страната, когато ситуацията го позволява.

прочети още
Kога да очаквате поръчките си от сайта на издателство „Ракета“?
4 декември 2020

Ако обикновено една поръчка се изпълнява в рамките на два работни дни, възможно е сега да отнеме повече време.

прочети още
Вечните приключения на Лиско и неговия автор
3 декември 2020

След „Приключенията на Лиско в гората“, „Приключенията на Лиско по море“ и „Лиско при квадратните същества“, любимият герой отново е с нас, при това не с едно, не с две, а с цели три нови приключения. В компанията с пакостници се включват и неразделните Димби и Домби.

прочети още
КНИГИ И ЗВЕЗДИ – КОЛЕДЕН КАЛЕНДАР НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАКЕТА“
28 ноември 2020

Коледният календар на издателство „Ракета“ с подаръци и изненади за всеки ден от декември е готов!

прочети още
Научната лаборатория на „Байер“ за деца вече е дигитална
24 ноември 2020

От ноември „Байлаб“ предлага безплатен достъп до онлайн ресурси, представящи любопитни научни факти и забавни експерименти от света на природните науки

прочети още
Дядо Коледа трябва ли да носи маска?“ и други големи въпроси
13 ноември 2020

Докато отброяваме последните дни преди излизането на „Вирусът и други мънички организми“, ще направим GIVEAWAY, с който трима от вас могат да спечелят книгата като подарък.

прочети още
Как да обясним на детето за коронавируса?
2 ноември 2020

– Какво представляват вирусите и как те се различават от бактериите? – Как се разпространяват, как работят и защо са устойчиви на антибиотици? – Как хората могат да се предпазят от тях (хигиена, карантина, подсилване на имунитета)?

прочети още
Добре дошли в YouTube канала на издателство „Ракета“!
2 ноември 2020

В YouTube на издателство „Ракета“ можете както да разглеждате книгите от първата до последната страница, така и да слушате напълно безплатно часове с откъси от тях.

прочети още
Корпоративни коледни подаръци - какво да изберем, за да повдигнем духа в условията на изолация?
27 октомври 2020

Работа от дома, непрекъсната онлайн комуникация, все по-голяма изолация. Това ли ни очаква през следващите месеци? Какви корпоративни коледни подаръци да изберете, за да предадете фирмените ценности и послания при такива тежки условия. Отмина времето на безсмислените рекламни сувенири, тефтери и календари. Брандингът ви като работодател може да изпъкне, когато чрез коледните подаръци показвате тези пет неща?

прочети още
„Къде отива боклукът?“ през погледа на българския преводач
7 октомври 2020

Колкото по-рано започнем да изграждаме отговорно отношение към природата и екологията у малчуганите, толкова по-високо ще е качеството им на живот в бъдеще – ще дишат по-чист въздух и ще живеят в по-красива и приветлива среда. А за целта и ние самите трябва да сме по-добре информирани по темата.

прочети още
За „Безграничният потенциал“, който се крие у всички нас
29 септември 2020

„Още в училище бях обект на тормоз и подигравки, и то не само на детската площадка, но и в класната стая. Объркана от това, че не мога да схвана урока, веднъж в началното училище една учителка ме посочи и каза: „Ето го момчето с повредения мозък“, пише Куик.

прочети още
Успехология - нагласи, ценности и визия на щастливия човек
25 септември 2020

"След публикуването на „Въпреки всичко“ в България бях залят от любов и подкрепа от хората в тази красива страна, от желанието им да имат и да живеят живота, който заслужават. Не е чак толкова трудно въпреки всичко да осъществите тази мечта и да се превърнете в най-добрата версия на себе си. Нуждаете се от три неща: • ясното и непоколебимо желание да го направите; • готовността да загърбите в миналото извиненията, които ви спират да реализирате пълния си потенциал;• способността да предприемете точните действия, за да осъществите промяната." Питър Сейдж

прочети още
Злодеите, които ни пречат да мислим, да се учим и да се развиваме
22 септември 2020

Книгата „Безграничния потенциал“ днес е повече от актуална. Родени сме в царството на технологията и няма нищо по-важно за нас от здравето и доброто състояние на нашите мозъци – те са тези, които управляват живота ни. За да се радваме на личностно развитие в XXI век, е нужно да се научим как да филтрираме информацията и как да развием нови методи и умения за усъвършенстване в такъв разсеян свят, пренаситен от знания. Ученето и способността да се учим по-бързо и по-лесно, правят възможно всичко останало.

прочети още
Планетата се нуждае от герой като ТЕБ!
16 септември 2020

Детската книга „Къде отива боклукът?“ показва, че дори най-малките имат силата да променят нещата към по-добро. Издателство „Ракета“ поставя началото на кампанията „Планетата се нуждае от герой като ТЕБ!“ с надеждата в нея да се включат както най-малките, така и техните родители.

прочети още
Писмо до децата, които обичат книги, от издателство „Ракета“
16 септември 2020

Най-предпочитани книги от нашите посетители бяха „Къде отива боклукът?“, „Безграничният потенциал“ на Джим Куик, заглавията от поредицата „Съкровищата на България“, „Приключенията на Лиско по море“ и сборникът с разкази „Сладка морска сол“ на Борис Априлов.

прочети още
Започва инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“
31 август 2020

Очаква се стотици училища в цялата страна да се включат в акцията. Издателство „Ракета“ прегръща инициативата. Вярваме, че четенето е полет без ограничения.

прочети още
Купи си книга и подари една на любимата си библиотека
24 август 2020

Купи си книга и подари една на любимата си библиотека. Ние ще те подкрепим.

прочети още
Да прочетем „Веда Словена“ – днес е възможно
16 юли 2020

В дискусията за автентичността на песните се включват редица български, руски и западноевропейски учени. И спорът не е само и единствено за митовете, стереотипите и мистификациите, спорът е за нас, българите, и нашия влог в съкровищницата на човешката цивилизация.

прочети още
Изобретяването на еврейския народ - задълбочено и интересно изследване на проф. Шломо Занд
29 юни 2020

Историята на изобретяването на еврейския етнос е особено увлекателно четиво, само привидно познато. Авторът започва от древните предходници (Йосиф Флавий), преминава през редица интересни мислители от XVI (Жан Беснарж) и XVII в., за да достигне до различните гледни точки и теории, очертали се през XIX и началото на ХХ в. Aвторът предлага аргументирана критика на „национализирането” на Стария завет и анализира основните митове, извлечени от този най-авторитетен източник – завладяването на Ханаан, изгнанието и т.н.

прочети още
Парите са енергия
12 юни 2020

Ако виждате парите като енергия, а не като символ на оцеляване, ще надскочите по-примитивните чувства на обикновените хора и ще погледнете от позицията на безкрайността

прочети още
ВЕЛИКДЕН БЕЗ ОТПАДЪЦИ: КНИГА ПОДАРЪК
13 април 2020

Знаем от какво се нуждаете и сме готови да ви го подарим. Изтеглете своята безплатна книга със съвети за по-разумно и чисто празнуване преди, по време и след Великден.

прочети още
Диана Бойчева: Научих много от Питър Сейдж. Издавам книгата му, за да помогне и на други като мен
22 ноември 2019

Вярваме в книгите, които издаваме, а работата ни дава възможност да споделим с нашите читатели ценности, идеи и вдъхновение. Ето какво споделя Диана Бойчева, управител на издателство „Ракета“, за един наш проект и за автора, който стои зад него:

прочети още
10 сентенции за живота, природата и динамиката от „Приключенията на Лиско в гората“ и Борис Априлов
2 октомври 2019

„– Ще се наядем ли добре? – Това, което ще се дава, не се яде. И все пак концертът представлява нещо като духовна храна. – Все пак храна! – зарадва се Лиско.“

прочети още
(Неслучайно) Всички обичаме Лиско
2 октомври 2019

Попитахме Facebook последователите на издателство „Ракета“ дали обичат приключенията на Лиско и ги помолихме да ни разкажат защо. Резултатът беше красив, а ние благодарим за съкровените изповеди в читателска любов. Споделихте ни, че да обичаш Лиско, е естествено чувство, защото, макар и да е бил в гнездото на орел и в стомаха на акула, не се възгордява. И не само.

прочети още
Миналото трябва да се пази, доколкото ти дава кураж занапред. Интервю с Елица Бъчварова
14 септември 2019

През 2017 г. дъщерята на Свобода Бъчварова, Елица Бъчварова, ни се довери за преиздаването на поредицата „Земя за прицел“ и романа „Опасен чар“. Две години по-късно се възползваме от възможността за среща на живо с нея, за да си поговорим за заветите на миналото и техния смисъл за бъдещето ни.

прочети още
Лиско отново е тук! Води със себе си и компания
5 септември 2019

Всеки от нас има нужда от един обаятелен, чаровен и малко непослушен герой. Както и от приказка за някого, който не се страхува от почти нищо и непрекъснато мечтае да покори непознати светове. Неслучайно поколения от деца и техните родители са израснали с приключенията на Лиско и Борис Априлов.

прочети още
Борис Априлов, който заслужава да бъде четен
2 септември 2019

Кой е Борис Априлов? Авторът на приключенията на Лиско, както ще възкликнат мнозина? Най-известният литературен псевдоним на родения през 1921 г. Атанас Василев Джавков? Или Ахото, както с любов и красиви спомени биха го нарекли близките му, колегите от редакцията на „Стършел“ и всички други негови съвременници, имали щастието да се докоснат до харизмата и аристократичното му излъчване?

прочети още
Издателство „БГкнига“ става „Ракета“
23 август 2019

Новината От месец септември 2019 г. изданията на „БГкнига“ вече ще излизат под логото на издателство „Ракета“.

прочети още