Социални Мрежи

Статии

Безплатни откъси за четене и слушане от книгите на Издателство "Ракета"
22 юли 2021

За любителите на електронното четене - безплатни откъси в PDF, а за феновете на аудио книгите - откъси в аудио формат за слушане. Какво друго ни трябва за добро прекарване на плажа с книга :)

прочети още
Безкрайният АЗ. 33 стъпки към възвръщане на вътрешната сила
15 юли 2021

Учението за 33-те човешки енергии, синтезирано в „Безкрайният Аз“, е древно и води началото си от даоистите в Китай. Твърди се, че тези енергии дават възможност на хората да излязат извън рамките на емоциите и мисловните форми на земната еволюция и да преминат към висше съзнание, помагат им да се освободят от смута и липсата на покой, да придобият яснота и да спрат да бъдат жертви на личностните си проблеми. Стюарт Уайлд описва енергиите като етапи, представени в 33 отделни стъпки в книгата „Безкрайният Аз“.

прочети още
Творческа работилница №4: Създайте си настолна игра "Центрофуга"
8 юли 2021

Във видеото Цветана Недева ни показва как да си направим чорапи от хартия за оригами, пералня и простори за всеки от играчите. Цветна и забавна тази игра развива въображението, предизвиква децата да мислят аналитично, да задават правилните въпроси и най-важното - да се забавляват.

прочети още
Читателите на издателство „Ракета“ получават код за отстъпка от събитието на Питър Сейдж
17 юни 2021

През септември любимият ни, провокиращ автор Питър Сейдж ще посети България за двудневно събитие. Всички прочели книгите му „Въпреки всичко“ и „Успехология“ знаят, че е преминал през много неща и има какво да ни каже. За два дни той ще ни преведе през емоционална и психологическа трансформация, достъпна само за учениците му от курса „Елитен менторски форум“. Всички читатели на издателство „Ракета“ получават и възможността да закупят билети с отстъпка от 10% с промокод RAKETA.

прочети още
Творческа работилница №3: Създайте си трнсформиращ се параван за куклен театър, театър на сенките и други забавления
11 юни 2021

Във видеото Цветана Недева ни показва как с парче картон или велпапе, ножици, молив и лепило да си направим красив, сгъваем параван. Той може да се използва както за куклен театър или за театър на сенките, така и за много други забавления от децата. След като го създадете самостоятелните игри са гарантирани, а в края на деня параванът лесно се сгъва, става плосък и се прибира зад гардероба :)

прочети още
„Бисерче вълшебно“ 2021 г. – номинации на издателство „Ракета“
10 юни 2021

Кои са книгите от издателство "Ракета", номинирани в единствения конкурс, в който гласуват децата? В тoзи материал ще откриете любопитни факти и информация за тях, както и линк към правилата за гласуване.

прочети още
Илън Мъск не ни финансира за тиймбилдинг до Марс, затова издателство „Ракета“ се изстреля по Ликийския път
21 май 2021

„Какво ме интересува как някакви хора са си прекарали тиймбилдинга и къде са ходили?“ – сигурно някои от вас ще си кажат. Но други от вас, които искат да разберат защо издаваме толкова яки книги, какво стои зад тях и какви идеи и послания се стараем от издателство „Ракета“ да излъчваме, можете да хвърлите едно око. Ако не нещо друго, поне ще зарадвате сетивата с красиви снимки и пейзажи.

прочети още
Пролетен базар на книгата с издателство „Ракета“
21 май 2021

Между 30 май и 6 юни в парка пред НДК ще има книжна фиеста. Пролетният базар на книгата ще се проведе на открито за трети път, а ние от издателство „Ракета“ ще ви очакваме на шатра 24 до фонтаните. Ще се радваме да поговорим за детски книги или за любимите ни книги за личностно развитие, да обменим идеи и разбира се, да ни отправите своите въпроси. Очакваме ви.

прочети още
Творческа работилница №2: Създайте си домашен любимец
28 април 2021

Вдъхновение: „Куче на име Коте“ -  Красива и същевременно провокираща с темите, които повдига, книгата вдъхновява Цветана да направи артистична творческа работилница за създаване на забавен домашен любимец. Следвайте стъпките описани във видеото и упътването и експериментирайте с техники за рисуване и създаване на шарки. Сигурни сме, че домашният ви любимец ще има уникален характер. 

прочети още
Правим ли услуга на децата си, когато избягваме да говорим за грозната страна на живота?
28 април 2021

За какво можете да говорите с детето, когато разглеждате и четете „Куче на име Коте“: - Възраст 4 + Защо има бездомни животни? А хора? Каква е разликата между околната среда в града и в гората? Как избираме имена на животните? А на хората?

прочети още
Със Стюарт Уайлд по пътя към безкрайния Аз
23 април 2021

Стюарт Уайлд - aвтор на 20 книги, преведени на повече от 27 езика, познат като „учител на учителите“ в областта на личностно развитие и човешкия потенциал, медитацията и квантовата физика. Участник и лектор на семинари и обучения през 90-те години в компанията с известни имена като Дийпак Чопра, д-р Уейн Дайър и Луиз Хей.

прочети още
Какво е „ентропия“, или теми за разговор, вдъхновени от „Грешкомир и Петнислав“
31 март 2021

Когато погледнем забавните и детайлни илюстрации, разбираме, че и петгодишни деца биха я разлиствали и разглеждали с интерес. Всички петна и малки герои ентропчовци живеят в собствен свят на разруха и разпад, а всъщност са много щастливи. Големите обеми от текст обаче засягат теми, подходящи за читатели от 7-, 8-, дори 10- или 12-годишна възраст. За какво можете да говорите с детето, когато разглеждате и четете „Грешкомир и Петнислав“?

прочети още
Творческа работилница №1: Как да си направим състарена книга за любими рецепти
31 март 2021

„Големи книги за малки деца“ – книжен клуб на издателство „Ракета“ Творческа работилница №1: Как да си направим състарена книга за любими рецепти

прочети още
Добрите книги дават на децата ключове за разчитане на сложния живот. Интервю с Даниеле Моварели
23 март 2021

Авторът на „Господин Вървими“ чете много книги, комикси и списания, гледа филми, телевизионни сериали и карикатури. Не на последно място – слуша хората.

прочети още
Когато в една детска книжка имената са значещи, въпросът с техния превод е много важен. Интервю с Дария Карапеткова
22 март 2021

Съвременните автори в Италия се стремят да са част от световните тенденции в писането за деца, да осъвременяват тематиката, да комбинират текста си с атрактивна визия, както е и в случая с „Господин Вървими“.

прочети още
„Големи книги за малки деца“ – книжен клуб на издателство „Ракета“
19 март 2021

Какво ще откриете в книжния ни клуб „Големи книги за малки деца“? 1. Видео работилници, вдъхновени от нашите издания. 2. Упътвания за занимателни дейности за деца и възрастни. 3. Теми за разговор, вдъхновени от книгите.

прочети още
Кой илюстрира „Господин Вървими“ и защо героят на книгата изглежда толкова забавен. Интервю с Аличе Копине
14 март 2021

Докато работех върху книгата, знаех, че главният герой трябва да е забавен. Въпреки че е богат и нацупен човек и не се интересува от други хора, той, изглежда, е такъв неволно. Сякаш е затънал в собствения си свят.

прочети още
Отбелязваме 100 години от рождението на Борис Априлов с юбилеен комплект
25 февруари 2021

По случай стогодишнината от рождението на Борис Априлов, издателство „Ракета“ има специални предложения за читателите.

прочети още
Любовна бележка до книга
3 февруари 2021

Февруарските предложения на издателство „Ракета“ са под формата на сърце. Спечелете подаръци с наши книги само с едно обяснение в любов или направете самите вие изненада на любим човек с някое от специалните ни предложения.

прочети още
Детските книги в семейния разговор – възможност, която не е подценяване
19 януари 2021

Книгите дават повод за разговори, за отговаряне на толкова въпроси, които децата имат. Прекрасно е, когато възрастните не подценяват тази възможност.

прочети още
Поетът Борис Христов и художникът Милко Божков с общ проект под името „Салонът на природата“
16 декември 2020

Колекцията САЛОНЪТ НА ПРИРОДАТА е едно духовно и естетическо пътуване, на което двамата автори – поетът Борис Христов и художникът Милко Божков ни изкушават да поемем. Мащабният проект става достъпен за публиката чрез книга и в колекция от 40 авторски арт принтове. Така в ситуацията, в която достъпът до изкуство е силно ограничен, двамата творци ни дават възможност да притежаваме частица от техният магичен свят. Оригиналните платна от колекцията няма да се продават. Предвиждат се изложби на колекцията из страната, когато ситуацията го позволява.

прочети още
Kога да очаквате поръчките си от сайта на издателство „Ракета“?
4 декември 2020

Ако обикновено една поръчка се изпълнява в рамките на два работни дни, възможно е сега да отнеме повече време.

прочети още
Вечните приключения на Лиско и неговия автор
3 декември 2020

След „Приключенията на Лиско в гората“, „Приключенията на Лиско по море“ и „Лиско при квадратните същества“, любимият герой отново е с нас, при това не с едно, не с две, а с цели три нови приключения. В компанията с пакостници се включват и неразделните Димби и Домби.

прочети още
КНИГИ И ЗВЕЗДИ – КОЛЕДЕН КАЛЕНДАР НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАКЕТА“
28 ноември 2020

Коледният календар на издателство „Ракета“ с подаръци и изненади за всеки ден от декември е готов!

прочети още
Научната лаборатория на „Байер“ за деца вече е дигитална
24 ноември 2020

От ноември „Байлаб“ предлага безплатен достъп до онлайн ресурси, представящи любопитни научни факти и забавни експерименти от света на природните науки

прочети още
Дядо Коледа трябва ли да носи маска?“ и други големи въпроси
13 ноември 2020

Докато отброяваме последните дни преди излизането на „Вирусът и други мънички организми“, ще направим GIVEAWAY, с който трима от вас могат да спечелят книгата като подарък.

прочети още
Как да обясним на детето за коронавируса?
2 ноември 2020

– Какво представляват вирусите и как те се различават от бактериите? – Как се разпространяват, как работят и защо са устойчиви на антибиотици? – Как хората могат да се предпазят от тях (хигиена, карантина, подсилване на имунитета)?

прочети още
Добре дошли в YouTube канала на издателство „Ракета“!
2 ноември 2020

В YouTube на издателство „Ракета“ можете както да разглеждате книгите от първата до последната страница, така и да слушате напълно безплатно часове с откъси от тях.

прочети още
Корпоративни коледни подаръци - какво да изберем, за да повдигнем духа в условията на изолация?
27 октомври 2020

Работа от дома, непрекъсната онлайн комуникация, все по-голяма изолация. Това ли ни очаква през следващите месеци? Какви корпоративни коледни подаръци да изберете, за да предадете фирмените ценности и послания при такива тежки условия. Отмина времето на безсмислените рекламни сувенири, тефтери и календари. Брандингът ви като работодател може да изпъкне, когато чрез коледните подаръци показвате тези пет неща?

прочети още
„Къде отива боклукът?“ през погледа на българския преводач
7 октомври 2020

Колкото по-рано започнем да изграждаме отговорно отношение към природата и екологията у малчуганите, толкова по-високо ще е качеството им на живот в бъдеще – ще дишат по-чист въздух и ще живеят в по-красива и приветлива среда. А за целта и ние самите трябва да сме по-добре информирани по темата.

прочети още
За „Безграничният потенциал“, който се крие у всички нас
29 септември 2020

„Още в училище бях обект на тормоз и подигравки, и то не само на детската площадка, но и в класната стая. Объркана от това, че не мога да схвана урока, веднъж в началното училище една учителка ме посочи и каза: „Ето го момчето с повредения мозък“, пише Куик.

прочети още
Успехология - нагласи, ценности и визия на щастливия човек
25 септември 2020

"След публикуването на „Въпреки всичко“ в България бях залят от любов и подкрепа от хората в тази красива страна, от желанието им да имат и да живеят живота, който заслужават. Не е чак толкова трудно въпреки всичко да осъществите тази мечта и да се превърнете в най-добрата версия на себе си. Нуждаете се от три неща: • ясното и непоколебимо желание да го направите; • готовността да загърбите в миналото извиненията, които ви спират да реализирате пълния си потенциал;• способността да предприемете точните действия, за да осъществите промяната." Питър Сейдж

прочети още
Злодеите, които ни пречат да мислим, да се учим и да се развиваме
22 септември 2020

Книгата „Безграничния потенциал“ днес е повече от актуална. Родени сме в царството на технологията и няма нищо по-важно за нас от здравето и доброто състояние на нашите мозъци – те са тези, които управляват живота ни. За да се радваме на личностно развитие в XXI век, е нужно да се научим как да филтрираме информацията и как да развием нови методи и умения за усъвършенстване в такъв разсеян свят, пренаситен от знания. Ученето и способността да се учим по-бързо и по-лесно, правят възможно всичко останало.

прочети още
Планетата се нуждае от герой като ТЕБ!
16 септември 2020

Детската книга „Къде отива боклукът?“ показва, че дори най-малките имат силата да променят нещата към по-добро. Издателство „Ракета“ поставя началото на кампанията „Планетата се нуждае от герой като ТЕБ!“ с надеждата в нея да се включат както най-малките, така и техните родители.

прочети още
Писмо до децата, които обичат книги, от издателство „Ракета“
16 септември 2020

Най-предпочитани книги от нашите посетители бяха „Къде отива боклукът?“, „Безграничният потенциал“ на Джим Куик, заглавията от поредицата „Съкровищата на България“, „Приключенията на Лиско по море“ и сборникът с разкази „Сладка морска сол“ на Борис Априлов.

прочети още
Започва инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“
31 август 2020

Очаква се стотици училища в цялата страна да се включат в акцията. Издателство „Ракета“ прегръща инициативата. Вярваме, че четенето е полет без ограничения.

прочети още
Купи си книга и подари една на любимата си библиотека
24 август 2020

Купи си книга и подари една на любимата си библиотека. Ние ще те подкрепим.

прочети още
Да прочетем „Веда Словена“ – днес е възможно
16 юли 2020

В дискусията за автентичността на песните се включват редица български, руски и западноевропейски учени. И спорът не е само и единствено за митовете, стереотипите и мистификациите, спорът е за нас, българите, и нашия влог в съкровищницата на човешката цивилизация.

прочети още
Изобретяването на еврейския народ - задълбочено и интересно изследване на проф. Шломо Занд
29 юни 2020

Историята на изобретяването на еврейския етнос е особено увлекателно четиво, само привидно познато. Авторът започва от древните предходници (Йосиф Флавий), преминава през редица интересни мислители от XVI (Жан Беснарж) и XVII в., за да достигне до различните гледни точки и теории, очертали се през XIX и началото на ХХ в. Aвторът предлага аргументирана критика на „национализирането” на Стария завет и анализира основните митове, извлечени от този най-авторитетен източник – завладяването на Ханаан, изгнанието и т.н.

прочети още
Парите са енергия
12 юни 2020

Ако виждате парите като енергия, а не като символ на оцеляване, ще надскочите по-примитивните чувства на обикновените хора и ще погледнете от позицията на безкрайността

прочети още
ВЕЛИКДЕН БЕЗ ОТПАДЪЦИ: КНИГА ПОДАРЪК
13 април 2020

Знаем от какво се нуждаете и сме готови да ви го подарим. Изтеглете своята безплатна книга със съвети за по-разумно и чисто празнуване преди, по време и след Великден.

прочети още
Диана Бойчева: Научих много от Питър Сейдж. Издавам книгата му, за да помогне и на други като мен
22 ноември 2019

Вярваме в книгите, които издаваме, а работата ни дава възможност да споделим с нашите читатели ценности, идеи и вдъхновение. Ето какво споделя Диана Бойчева, управител на издателство „Ракета“, за един наш проект и за автора, който стои зад него:

прочети още
10 сентенции за живота, природата и динамиката от „Приключенията на Лиско в гората“ и Борис Априлов
2 октомври 2019

„– Ще се наядем ли добре? – Това, което ще се дава, не се яде. И все пак концертът представлява нещо като духовна храна. – Все пак храна! – зарадва се Лиско.“

прочети още
(Неслучайно) Всички обичаме Лиско
2 октомври 2019

Попитахме Facebook последователите на издателство „Ракета“ дали обичат приключенията на Лиско и ги помолихме да ни разкажат защо. Резултатът беше красив, а ние благодарим за съкровените изповеди в читателска любов. Споделихте ни, че да обичаш Лиско, е естествено чувство, защото, макар и да е бил в гнездото на орел и в стомаха на акула, не се възгордява. И не само.

прочети още
Миналото трябва да се пази, доколкото ти дава кураж занапред. Интервю с Елица Бъчварова
14 септември 2019

През 2017 г. дъщерята на Свобода Бъчварова, Елица Бъчварова, ни се довери за преиздаването на поредицата „Земя за прицел“ и романа „Опасен чар“. Две години по-късно се възползваме от възможността за среща на живо с нея, за да си поговорим за заветите на миналото и техния смисъл за бъдещето ни.

прочети още
Лиско отново е тук! Води със себе си и компания
5 септември 2019

Всеки от нас има нужда от един обаятелен, чаровен и малко непослушен герой. Както и от приказка за някого, който не се страхува от почти нищо и непрекъснато мечтае да покори непознати светове. Неслучайно поколения от деца и техните родители са израснали с приключенията на Лиско и Борис Априлов.

прочети още
Борис Априлов, който заслужава да бъде четен
2 септември 2019

Кой е Борис Априлов? Авторът на приключенията на Лиско, както ще възкликнат мнозина? Най-известният литературен псевдоним на родения през 1921 г. Атанас Василев Джавков? Или Ахото, както с любов и красиви спомени биха го нарекли близките му, колегите от редакцията на „Стършел“ и всички други негови съвременници, имали щастието да се докоснат до харизмата и аристократичното му излъчване?

прочети още
Издателство „БГкнига“ става „Ракета“
23 август 2019

Новината От месец септември 2019 г. изданията на „БГкнига“ вече ще излизат под логото на издателство „Ракета“.

прочети още