Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Сузи Хамър - минималистичният илюстратор за деца

9 януари 2024
Сузи Хамър - минималистичният илюстратор за деца

Сузи Хамър е артистичният псевдоним на Жужя Млотек - илюстратор от полски произход, която живее и твори в Барселона. На нея дължим сладките и усмихнати илюстрации в картонените разгъващи се книги издадени от "Ракета" през есента на 2023 година. Освен, че илюстрира книги, тя се занимава и с текстилен дизайн - от дрехи за деца до килими и одеала, както и плакати, картички и опаковки.

Следим работата на Сузи в Инстаграм и с радост очакваме усмихнатите лица в нейните творби да се появят във фийда ни. Ето и кратко интервю с нея. 

Може ли да ни разкажеш повече за творческият си процес?

Нямам определен начин по който работя. Всеки проект е толкова различен, че аз установявам уникален процес всеки път. Зависи от времето, платното, сложността и най-вече хората, с които работя. Винаги минавам през търсенето на неща, откриването на препратки, разговори с хора и след това рисуване и пак рисуване. 

Наблюдавайки работата ти всеки би казал, че е радостна и шарена, но кои са любимите ти цветове?

Нямам любима палитра. Обичам ярките цветове и контрастите, които те правят щастлив. Разбира се, розовото е задължително. Мисля, че това е цвят, който пасва абсолютно навсякъде. Цвят, който почти никога не използвам е лилавото. 

Какво ти харесва най-много в това да си илюстратор? А най-малко?

На първо място ми харесва това, че всеки проект е различен. Няма как човек да се отегчи! Всяка нова задача е предизвикателство - нов формат, материал, пручване и открития... Дори работя с хора от целия свят. 

Най-вероятно това, което ми е най-малко приятно е, че често се налага да работя в уединение, прекарвайки часове наред рисувайки на бюрото си. Затова имам потребност да споделям общо работно пространство с други хора - така времето, което прекарвам пред компютъра е по-весело и минава по-леко. Мисля, че никога няма да мога да работя сама от вкъщи. 

 

По материали от tashkarugs.com

Сподели: