Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Творческа работилница №11: Албум със сцени за разказване на приказки и игри

Творческа работилница №11: Албум със сцени за разказване на приказки и игри

19 април 2022
Творческа работилница №11:  Албум със сцени за разказване на приказки и игри

Автор: Цветана Недева

Вдъхновение: „Почти не ме е страх...“

Първата книга от поредицата за Булбес и Ханя Хартийката представя детските мечти, чувства и страхове от няколко гледни точки. Децата ежедневно се сблъскват със света на възрастните и на връстниците си. „Почти не ме е страх…“ разказва за изключителната чувствителност и за победата над страховете. Прочитането й няма да накара децата изведнъж да спрат да се плашат, че са различни, неспособни, недостатъчни. Ще им помогне обаче да не се срамуват от страховете си.

Видео работилница

"Албумът, който виждате на снимките, съдържа 4 различни сцени за игри вдъхновени от книгата „Почти не ме е страх…“ (издaтелство „Ракета“). В предстоящите текст и снимки ще ви разкажа как да изработите една от тези сцени, тъй като основният принцип за създаването на всеки от разтворите на албума е един и същ. Направете си сами и кукли от хартия за игри между страниците. Пресъздайте в тях образите на героите от книгата „Почти не ме е страх…“ или тези на реални личности – например на членовете от семейството ви, приятели и други."

Упътване

Какво има в упътването: Упътването е файл за изтегляне в PDF формат. В него са описани точно стъпките, които трябва да следвате, материалите, които да използвате, както и някои тънкости.

Разгледайте и снимките в галерията към този пост. В упътването има показани снимки на всяка стъпка.

Какво става в книжния клуб?

Всеки месец нова видео работилница за занимания на децата у дома и на открито, вдъхновена от някое наше издание. Главната роля в измислянето на чудноватите и любопитни творчески игри ще бъде на Цветана Недева от блога Kinderlist. Подробен блог пост с упътване, което да ви помогне да си осигурите необходимите материали, да подготвите терена и да си набавите книгата вдъхновение.

Блог пост с подходящи теми и идеи за дискусия, вдъхновени от месечната книга от книжния клуб.

Специални подаръци и отстъпки за членовете на клуба.

Защо да се абонирате?

Винаги ще ви изпращаме имейл с цялата необходима информация от работилницата. Така със сигурност няма да пропуснете някоя идея за забавление.

Ще получите код за отстъпка при покупка на детските ни книги.

Ще раздаваме подаръци и ще има изненади.

Абонирайте се тук

----------

Изданието е съфинансирано по програма „Творческа Европа“ към Европейския съюз. /Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union. 

Creative Europe Programme of the European Union, Brussels – BAK

Сподели: